Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Січень » 8 » Китай ізолював місто-мільйонник через поширення COVID-19
15:13
Китай ізолював місто-мільйонник через поширення COVID-19

 

НОВА ХВИЛЯ ЗАРАЖЕНЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

У Китаї ізолювали м. Шицзячжуан після того, як в ньому захворіли 117 осіб на коронавірус.

 

У середу, 6 січня, були заблоковані усі головні під'їзні шляхи до цього міста, що є столицею провінції Хебей. Зокрема, перекриті шість автомагістралей, заблоковано роботу центрального автовокзалу міста, повідомляє інформагенція AFP з посиланням на місцеві ЗМІ, а також DW, передає УНН.

 

Крім того, влада закрила всі школи в цьому місті. Один з районів міста - Гаочен - оголошено зоною підвищеного ризику і його ізольовано від решти районів мегаполісу. Нині цей район із 40-тисячним населенням вважається єдиним районом на весь Китай, що визнано зоною підвищеного ризику.

 

За даними місцевих органів охорони здоров'я, всі жителі Гаоченга пройшли перевірку на коронавірус. Також у сусідньому місті Нангонг на наявність коронавірусу протестували понад 400 тисяч жителів.

 

У місті Шицзячжуан та його агломерації проживає близько 11 мільйонів людей. Сам мегаполіс розташований на 300 кілометрів на південь від столиці Пекіна. Лише 6 січня у Шицзячжуані виявили 68 випадків зараження коронавірусом. Загалом з виявлених протягом останніх днів 117 випадків зараження в 78 випадках у інфікованих не було жодних симптомів.

 

Попри те, що навесні 2020 року Китай завдяки вжитим суворим протиепідемічним заходам зумів подолати спалах коронавірусу в місті Ухань, протягом останнього часу в Китаї знову спостерігається зростання числа випадків захворювання коронавірусом.

 

Хоч нинішні щоденні показники кількості інфікованих в Китаї далеко не такі високі, як, приміром, у Європі, влада б'є на сполох, особливо на тлі наближення Китайського Нового року, що відзначатиметься 12 лютого. В цей час сотні мільйонів китайців подорожують країною.

 

Крім того, занепокоєння влади викликало виявлення нових варіантів коронавірусу в країні. Приміром, 6 січня в південній китайській провінції Гуандун підтвердили один випадок варіанту коронавірусу, що нині стрімко поширюється в ПАР. Патоген було виявлено у південноафриканського пілота, який прибув в країну в грудні, чий тест на коронавірус виявився позитивним.

 

Також кілька днів тому в КНР уперше зафіксували й новий варіант коронавірусу, раніше виявлений у Великобританії. Обидва мутовані патогени вважаються значно більш заразливими, ніж попередні варіанти Sars-CoV-2.

 

На знімку: Черга в місті Шицзячжуан до центру проведення тестів на коронавірус.

 

Фото – агенція Сіньхуа

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1911312-kitay-izolyuvav-misto-milyonnik-cherez-poshirennya-covid-19

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 284 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 19:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024