Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Січень » 11 » За ініціативи Українського лікарського товариства у Львівській облраді відкрилася благодійна виставка
20:46
За ініціативи Українського лікарського товариства у Львівській облраді відкрилася благодійна виставка

 

МИСТЕЦТВО – НА СЛУЖБІ ЗДОРОВ'Я

 

 

 

 

 

 

 

Сотню ялинкових прикрас та дев'ять картин презентували

11 січня  під час відкриття виставки – ярмарку її організатори.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нині у холі Львівської обласної ради за ініціативи Українського лікарського товариства у Львові відбулося відкриття виставки картин художника Олега Ярмолюка, яка покликана привернути увагу до благодійної акції організованої лікарями Львова.

 

 

 

 

 

 

Під час виставки голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда представив ялинкові прикраси, розписані художницею Романою Полетко. Вони присвячені тематиці боротьби з пандемією коронавірусу. Виставлені експонати можна викупити. За виручені  кошти придбають мультимедійну дошку для юних пацієнтів у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

 

 

 

 

 

 

На виставці представлено також 9 картин художника Олега Ярмолюка, на яких зображені найстаріші медичні заклади Львова. Художник працював над творами впродовж 2020 року.

 

 

 

 

 

 

“Ця виставка покликана привернути увагу до благодійної акції, організованої УЛТ. Щорічно Українське лікарське товариство проводить лікарську Маланку, яка відбувається у Львові з 1912 року. Цей захід мав ще й благодійний характер. На жаль, цьогоріч через пандемію COVID-19 ми змушені відмовитись від проведення лікарської Маланки. Натомість ми прийняли рішення провести замість неї цей благодійний захід. З цією метою художниця Романа Полетко розмалювала 100 ялинкових прикрас, присвячених тематиці боротьби з пандемією коронавірусу. Кошти, які будуть виручені з їх продажу, ми скеруємо у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр на придбання мультимедійної дошки , яку онкохворі  діти використовуватимуть для розваг та навчання. Це дуже важливо і ми у такий спосіб хочемо привернути увагу до проблеми дитячої онкології. У час пандемії усі акцентують увагу саме на COVID-19, але інші хвороби нікуди не зникли”, – сказав Олег Дуда.

 

 

 

 

 

 

«Ми вітаємо чудову ініціативу лікарського товариства у цей різдвяний час зробити добро для дітей. Неочікувана пандемія показала нам відданість, силу духу та жертовність наших медиків, котрі стали на передову боротьби з коронавірусом. Такі акції є дуже важливі, тому що вони об’єднують лікарську спільноту та суспільство в бажанні допомогти та продемонструвати нашу з вами небайдужість до чужої біди. Обласна  рада активно долучиться до цієї благодійної акції та сприятиме її активній промоції, щоб якомога більше людей побачили цю виставку, зокрема онлайн та вдалося залучити більше коштів», – зазначила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

 

 

 

 

 

 

Заступник директора Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Зиновій Іваськевич висловив подяку Українському лікарському товариству та Олегу Дуді за таку ініціативу.  “У нас в лікарні щороку лікується 250-260 дітей з онкологічними захворюваннями і вони майже весь рік перебувають на лікуванні.  Тут діти не лише лікуються, але й навчаються. Також вони потребують дозвілля. Впродовж 28 років у нас працює школа, де діти отримують повноцінну освіту. Я переконаний, що це буде дуже корисно для їх навчання та розваг”, – зазначив Зиновій Іваськевич.

 

 

 

 

 

 

Ялинкові прикраси  можна придбати у домівці Українського лікарського товариства у Львові за адресою: м.Львів, вул.Кармелюка, 3, або за телефоном +380 (93) 440 73 47.

 

 

 

 

 

 

Щодо виставки картин, на яких зображені заклади охорони здоров’я, то її до 22 січня можна побачити в холі Львівської обласної ради. Надалі картини зберігатимуться у Музеї історії медицини Галичини імені Мар’яна Панчишина.

Додамо, що на картинах зображені:

  • Львівська обласна клінічна лікарня
  • Пологове відділення комунальної 3-ої МКЛ м. Львова (вул. Рапопорта)
  • Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр
  • Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня
  • Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня
  • Водонапірна вежа на Кульпаркові
  • Музей історії медицини Галичини ім. Мар’яна Панчишина
  • Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ»
  • Львівський Національний медичний університет ім. Данила Галицького,   Кафедра анатомії

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що у 2020 році на традиційному святкуванні лікарської Маланки організатори на зібрані кошти придбали інтерактивну дошку для школи Марії Покрови, де навчаються діти із порушенням слуху. У 2019 році зібрані кошти використали для потреб «Будинку Воїна».

 

 

 

 

 

 

Цьогорічна виставка - ярмарок триватиме до 22 січня. Вхід - вільний. Добротворці, не баріться!

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА та УЛТ у Львові

За джерелами:

http://ult.lviv.ua/?p=5147

https://loda.gov.ua/news?id=56304

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 297 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 04:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024