Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Січень » 12 » Євросоюз створює запаси медичного обладнання ще у трьох країнах
10:43
Євросоюз створює запаси медичного обладнання ще у трьох країнах

ПРОДИКТОВАНО  ПАНДЕМІЄЮ

 

 

 

 

 

 

Євросоюз прийняв пропозицію ще трьох країн ЄС розмістити на своїй території

запаси медобладнання на випадок надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я.

 

 

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться на сайті Європейської комісії.

 

«Від сьогодні Бельгія, Нідерланди і Словенія розмістять на своїй території запаси медичного обладнання в межах rescEU (інструмент цивільного захисту ЄС – ред. ). Додатковий медичний резерв буде розміщений у Німеччині, яка вже є приймаючою країною за rescEU. Загалом зараз дев’ять країн розмістили у себе спільні європейські запаси медичного обладнання», - йдеться у повідомленні.

 

Як зазначається, ці запаси включають кілька тисяч концентраторів кисню та апаратів штучної вентиляції легень, більше 65 мільйонів медичних масок, 15 мільйонів респіраторів FFP2 та FFP3, більше 280 мільйонів пар медичних рукавичок, близько 20 мільйонів захисних костюмів.

 

”Після створення чотирьох додаткових медичних резервів rescEU - в Бельгії, Німеччині, Нідерландах і Словенії - ЄС гарантує забезпечення необхідними засобами захисту вразливих груп населення та працівників сфери охорони здоров’я на всьому континенті», - зауважив єврокомісар з питань кризового менеджменту Янез Ленарчич.

 

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня 2020 року, після виявлення нестачі медичного обладнання та захисних костюмів задля боротьби з пандемією в країнах ЄС, Єврокомісія запропонувала створити стратегічні запаси в країнах-членах для його спільного використання за потреби.

 

Такі запаси використовуються як «останній резерв» у разі надзвичайної ситуації у сфері здоров’я, з якою не може впоратися національна система охорони  здоров’я.

 

На сьогодні надзвичайні медичні запаси розміщені у Бельгії, Данії, Німеччині, Греції, Угорщині, Румунії, Словенії, Швеції і Нідерландах. Вартість обладнання, а також його зберігання і транспортування повністю оплачує Єврокомісія.

 

Ці запаси є частиною ширшого резерву Механізму цивільного захисту ЄС, який включає також інші спроможності, зокрема літаки для гасіння лісових пожеж або для медичної евакуації на випадку стихійного лиха чи надзвичайної ситуації.

 

Окрім країн ЄС учасниками цього Механізму цивільного захисту є: Ісландія, Норвегія, Сербія, Північна Македонія, Чорногорія і Туреччина.

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3168883-evrosouz-stvorue-zapasi-medobladnanna-se-u-troh-krainah.html

 

Читайте також: У Євросоюзі вказали ймовірний термін авторизації вакцини AstraZeneca

Переглядів: 259 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 13:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024