Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Січень » 17 » Розповідь про Міс Непотоплювану – медичну сестру Британського Червоного Хреста Вайолет Джессоп
06:15
Розповідь про Міс Непотоплювану – медичну сестру Британського Червоного Хреста Вайолет Джессоп

ІРОНІЯ  ДОЛІ

 

 

 

 

 

 

Вайолет пережила 3 ​​(ми навіть сказали би - три з половиною) корабельні аварії.

 

 

 

1911 рік - Вайолет була на борту лайнера «Олімпік», що зіткнувся з крейсером «Хоук». Корабель, на щастя, зміг повернутися на берег і ніхто не постраждав.

 

1912 рік - Вайолет вступила на борт «Титаніка». Коли корабель зіткнувся з айсбергом, вона повинна була інструктувати пасажирів, які не говорили по-англійськи. Виконавши свою роботу, Вайолет евакуювалася на борту останньої, 16-ї рятувальної шлюпки.

 

1916 рік - Вайолет зарахована медсестрою Британського Червоного Хреста. Йшла Перша світова війна. Корабель «Британік», на якому вона служила, натрапив на підводну міну. Оскільки після вибуху судно все ще рухалося, команда відмовилася спустити човна, поки судно не зупиниться. Але стався нещасний випадок. Два човни були спущені на воду і затягнуті під воду гребним гвинтом, який все ще обертався. Загинула 21 людина.

 

Вайолетт була пасажиркою однієї з шлюпок, яку затягнуло під гвинт, однак,  встигла з неї вистрибнути! Незважаючи на те, що вона отримала поранення в голову, їй вдалося вижити.

 

Більше того, рятуючись із судна, Вайолет захопила свою зубну щітку, так як не встигла зробити це на потопаючому «Титаніку», і ,за її спогадами, саме цього предмету їй найбільше не вистачало після того, як корабель потонув (досвід!).

 

Чудові порятунки зробили її відомою у пресі як Міс Непотоплювана.

 

Вайолет одужала, повернулася на корабель і пропрацювала на ньому медсестрою до самого виходу на пенсію. Померла вона у віці 83 років від серцевої недостатності.

 

 

Фото – МКЧХ/ facebook

За джерелом:

https://www.facebook.com/ICRCRu/photos/a.2004804739848630/2786100025052427/

 


 

Переглядів: 342 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 21:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024