Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Січень » 20 » Херсонська ОО ТЧХУ – допомагає бездомним у центрі реінтеграції «Надія» (ВІДЕО)
16:21
Херсонська ОО ТЧХУ – допомагає бездомним у центрі реінтеграції «Надія» (ВІДЕО)

 

ТЕПЛО – ПРОБЛЕМА З ПРОБЛЕМ

 

 

 

 

 

 

 

У Херсоні в центрі реінтеграції бездомних «Надія» зараз

живуть 20 осіб. Через морози там всього 8 градусів тепла.

 

 

19 січня волонтери Червоного Хреста привезли в херсонський центр «Надія», де живуть міські бездомні, продуктові набори та теплий одяг. Як повідомляє Суспiльне, це крупи, консерви, вершкове масло, соняшникову олію - всі продукти тривалого зберігання.

 

 

 

 

 

 

Про це розповів голова Херсонської обласної організації Червоного Хреста Андрій Пасіка: «Ми повідомляємо за допомогою засобів масової інформації про те, що потрібно. Люди приносять. Ми збираємо і привозимо, щоб потребуючі могли зігрітися і що-небудь поїсти».

 

Підопічні центру неохоче розповідають свої історії на камеру, але кажуть, в цьому році притулок став місцем їх виживання взимку.

 

Андрій тут 1,5 місяці: «Мені зараз паспорт зробили. Відновлюю військовий квиток. Залишилося чекати 2 тижні. У мене вже є робота, але без документів не можуть мене взяти офіційно. Там мені дадуть кімнату для проживання. Я тут тимчасово. Холодно вночі, мінусова температура. Люди поки тримаються. Голодними ми тут не буваємо. Є гарячий душ. Нова людина приходить, його обстежують, щоб у нього не було хвороби. Проводиться дезінфекція. 3-разове харчування ».

 

Віктор - підопічний центру, каже, виписався з туберкульозної лікарні. Зараз йому треба оформити прописку. Додав, що у кожного тут свої проблеми, родичів у нього немає.

 

Зараз в центрі реінтеграції бездомних «Надія» знаходиться 20 осіб. Тут бездомні можуть переночувати, поїсти і отримати юридичні послуги по відновленню документів. Як говорить директор центру Валентин Лапицкий, все це - безкоштовно. Єдина умова - повна відмова від алкоголю.

 

 

 

 

 

 

Цей притулок відкрили рік тому, але до цих пір не вирішена проблема з опаленням. За його словами, коли на вулиці мороз, тут дуже холодно: «Навіть коли наш обігрівач працює цілий день, максимальна температура 8 градусів в приміщенні - це з цієї температурою, що зараз на вулиці. Ви бачите, що вікон зовсім немає. Ми прикрили целофаном. На стелі цвіль, там же тільки бетонна плита і більше нічого».

 

Без допомоги волонтерів центр реінтеграції бездомних не зміг би існувати. Про це говорить його співзасновник Римма Бараненко: «Ми мріємо, що може влада зможе знайти кошти на те, щоб зробити нам окремо електролінію, щоб у нас не було такої ціни за високий тариф, і ми змогли провести опалення і поставити електрокотел. Ми на це дуже сподіваємося. Ми сподіваємося, що все ж обласна рада зможе нам дати кошти на капітальний ремонт даху та повну заміну вікон».

 

 

 

 

 

 

 

Фото – Херсонської ОО ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo?fbid=708670690017961&set=pcb.1366626397021064

 

Переглядів: 283 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024