Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Січень » 26 » Зелена аптека: Алла Борщ - про свою професію фітотерапевта та про лікування травами різних онкозахворювань
16:05
Зелена аптека: Алла Борщ - про свою професію фітотерапевта та про лікування травами різних онкозахворювань

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Однією з найскладніших проблем українського народу є подолання онкозахворювань.  Вони лякають найбільше за інші недуги.  А тому звертаємося до Алли Борщ: що вона може запропонувати нам – українцям, які пережили чорнобильську катастрофу?

 

ТРАВИ МАЮТЬ БУТИ ПОЄДНУВАНИМИ

 

Основними методами лікування злоякісних новоутворень  є оперативне втручання, а також проведення променевої та хіміотерапії. Лікарські рослини застосовують як додатковий метод переважно у вигляді зборів та спиртових композицій. Правильно підібрані фітозбори та екстракти забезпечують стійку динаміку захворювання  й допомагають подолати складну недугу. Звісно, таке лікування травами треба проводити під наглядом лікаря-онколога.

 

За методики  лікування онкозахворювань  дуже важливо брати до уваги сполучуваність трав між собою. Коли вони  правильно поєднані, то підсилюють позитивні властивості одна  одної й,  відповідно, збільшують свій лікувальний потенціал. Також важливо не змішувати непоєднувані трави. Наприклад, якщо вживати аконіт джунгарський разом із півонією, вони нейтралізують всі корисні властивості одне одного.

 

Більш того, треба розуміти, що трави, які застосовують за онкології, можуть бути досить токсичними. Є група лікарських трав,  що використовують за цих захворювань, які отруйні, й  застосовувати їх потрібно в малих дозах із дуже великою обережністю. Це лопух, чистотіл, болиголов, омела біла, барвінки малий і рожевий, аконіт, пізньоцвіт чудовий. Після курсу лікування такими травами слід робити перерву на 21 день. Тому їх призначають лікарі, й вони  ж спостерігають за станом хворого.

 

Також різні трави виконують різну функцію в процесі їх застосування. Наприклад, болиголов пригнічує розвиток клітин раку, а елеутерокок колючий підвищує опірність імунітету до ракових клітин. А є трави, які знімають больові відчуття, що надзвичайно потрібно  саме за цієї патології.

 

ЧОТИРИ ЕТАПИ ФІТОЛІКУВАННЯ

 

Курс  фітолікування має  чотири послідовні етапи.

Перший етап – дезінтоксикація організму. Застосують рослини, які виводять продукти розпаду пухлини, що потрапляють в організм  під час проведення променевої чи хіміотерапії та спричиняють інтоксикацію. Помічні: нагідки, хвощ польовий, суниці лісові, подорожник, аїр тростиновий, вероніка, липа, фіалка триколірна, бузина тощо.  Лікування триває 7-10 днів.

 

Наприклад, настій нагідок:  1 ст. л. сухих квіток залити 1 склянкою окропу, потримати 30 хв, процідити й пити по 50-100 мл 3-4 рази на день до їди.

Настій подорожника: 1 ст. л. свіжих або сухих листків  залити 1 склянкою окропу, настоювати 2 години. Приймати по 1 ст. л. 3-4 рази на день за 25-30 хв до вживання їжі. Також можна зробити відвар із коренів рослини:  1 ст. л. сухих подрібнених коренів  залити 1 склянкою теплої води, кип’ятити 5 хв і дати постояти 1 годину. Вживати по  1-2 ст. л. 3 рази на день.

 

А можна також зробити такі ліки: свіжі листки промити, подрібнити та змішати з медом або цукром (1:1).  10 днів тримати суміш у закритому посуді в теплому місці, періодично перемішуючи та придушуючи  дерев’яною ложкою (сік має покривати суміш). Після 10 днів сік відтиснути й перелити до  скляного посуду. Зберігати в холодильнику. Вживати  по 1 ст. л. 3-4 рази на день за 20 хв до їди. На повний лікувальний курс потрібно від  трьох до п’яти  трилітрових банок подрібнених листків подорожника й стільки ж меду або цукру.

 

Але треба враховувати, що за підвищеної кислотності шлунка або виразки слід проконсультуватися з лікарем.  А в разі підвищеної згортуваності крові або схильності до тромбоутворення застосовувати ці ліки не можна. У кого ж алергія або астма, починати слід малими дозами, щоб організм потроху звикав до рослини.

 

Настій липи добре запобігає раку: 1 ст. л. сухих квітів липи залити 1 склянкою гарячої, але не киплячої, води. Настояти під закритою кришкою протягом 10 хв. Перед використанням процідити.

 

Другий етап фітолікування - антиоксидантна терапія. Вона  сприяє виведенню вільних радикалів, відновленню життєздатності організму, запобігає протеолізу та цитолізу  (руйнування клітин). До таких рослин належать плоди чорної смородини, шипшини, калини, чорної бузини, лофант анісовий, березовий гриб чага, корінь солодки, пастернак, квіти ромашки, евкаліпт, родіола рожева. Вживають 5-7 днів.

 

Ромашка аптечна - ще й  чудовий профілактичний засіб від онкології завдяки флавоноїду апігенін (він має протизапальні та антиоксидантні властивості). І якщо регулярно  (від 2 до 6 разів на тиждень) вживати ромашковий чай, можна  значно (десь на 70%) знизити ризик розвитку раку щитоподібної залози та  доброякісних пухлин цієї залози. Відвар ромашки вживають по 0,5 склянки 4 рази на день за 15-20 хв до їди та перед сном.

 

Третій етап - імунокорегувальна терапія:  посилення імунного захисту організму. Застосовують ехінацею пурпурову, лимонник китайський, аралію маньчжурську, родіолу рожеву; ефіровмісні рослини – деревій, оман високий, шавлію. Особливо заслуговує на увагу омела біла.  Вживають 5-7 днів.

Відвар шавлії:  1-2 ч. л. сухої сировини залити 0,5 л гарячої води й кип’ятити на слабкому вогні  3 хв (не більше й не менше, щоб усунути ефірні олії), дати настоятися 10 хв,  процідити, розділити на 3 частини та вживати протягом дня за  20-30 хв до їди.

 

Настоянку  коріння ехінацеї добре вживати для підвищення  захисних  сил організму за  злоякісних пухлин різної локалізації: 60 г сухих коренів рослини залити 1 склянкою 70% спирту, настоювати протягом 3 місяців у темному прохолодному місці. Вживати 4-5 разів на день по 40-60 крапель,  розведених у воді.

 

Дуже добре після операції та курсу  хіміотерапії або променевої терапії для відновлення сил пропити  чай із трави ехінацеї: 2 ч. л. подрібненої сухої трави залити 0,5 л окропу, настояти 40 хв, процідити. Вживати по 1-2 чашки на день. Проте треба зважити на те, що за автоімунних захворювань, що прогресують (розсіяний склероз, лейкоз, туберкульоз, ВІЛ-інфекції та СНІД), захворювань печінки та людям із цукровим діабетом ехінацею треба вживати обережно й дотримуватися дозування.

 

І четвертий етап – це лікування рослинами,  які чинять цитостатичну  дію, тобто гальмують поділ клітин. Вони містять алкалоїди, що  зумовлюють їх лікувальну дію: аконіт, чистотіл, болиголов, барвінок рожевий. У разі гормонально залежних пухлин використовують купину багатоквіткову, шишки хмелю та інші. Потрібно провести 2-3 курси з двотижневою перервою між ними.

 

Шишки хмелю: 1 ст. л. на 2 склянки або 2 ст. л. на 0,5 л окропу, настояти 2 години, вживати  по 0,5 склянки 4 рази на день до їди. Настій незрілих суплідь помічний за онкології шкіри та  молочної залози. Можна скористатися корінням хмелю: 1 ст. л. сухої подрібненої сировини  залити 1 склянкою  води, варити на слабкому вогні з моменту закипання 5 хв,  теплим перецідити та вживати по 1-2 ст. л. 3-4 рази на день до їди або між вживанням їжі. Дозування підбирають  індивідуально, бо може спостерігатися  надмірна сонливість (по 1 ст.  л. 3 рази на день).

 

Можна 1 ст. л. квіток залити 1 склянкою холодної води, довести до кипіння, варити 1-2 хв,  настоювати під кришкою 2 години. Розділити на 2-3 порції (це близько 50 мл) та вживати протягом дня до їди.

 

Відвар, який добре застосовувати в разі онкології  легень, шлунка та печінки:  1 ст. л. шишок хмелю залити 1 склянкою окропу,  щільно закрити кришкою та  випарити на слабкому вогні  одну третину, перецідити,  вживати  2-3 ч. л. на день.

 

ВЛАСНІ ФІТОПРЕПАРАТИ – НАЙКРАЩІ ЛІКИ

 

У своїй фітотерапевтичній  практиці я успішно використовую  протипухлинний імунокорегувальний  та противірусний препарат, отриманий шляхом синтезу біологічно активних речовин десмодіуму канадського (сорт Персей), чистотілу великого та омели білої. Він спричиняє  диференціацію та апоптоз пухлинних клітин, їх загибель від зупинки поділу та порушення синтезу ДНК, РНК, окисно-відновних процесів. Призначаю його протягом усього  періоду лікування, індивідуально, враховуючи перебіг захворювання та динаміку. Річ у тім, що лікарські рослини  підбираються індивідуально, враховуючи локалізацію пухлини та попередньо проведене лікування, перебіг хвороби, стан хворого, скарги, дані обстеження.

 

А в результаті  такого фахового лікування  зміцнюється імунна система, організм людини звільняється від токсинів, усуваються негативні побічні дії променевої хіміотерапії, поліпшується загальний стан та швидше настає одужання. Але хочу наголосити: в жодному разі не слід лікуватися самостійно, безконтрольно, користуючись порадами знайомих та будь-де надрукованими рецептами. Мені, на жаль, досить часто доводиться бачити наслідки такого «лікування»: хворий, перебуваючи в стані відчаю через погіршення після проведеного «офіційного» лікування (стан інтоксикації), знаходить різні помічні рецепти та цілителів, знахарів чи екстрасенсів. Багато популярних періодичних видань друкують рецепти від раку (від лікування олією чи гасом до лікарських рослин), схвальні відгуки нібито вилікуваних пацієнтів. Хибно проведене лікування краде час і, що найгірше,  наближає необоротні процеси. Звертаючись по допомогу до лікаря чи цілителя, обов’язково зверніть увагу на наявність у нього дозвільних документів (ліцензії чи спеціального дозволу).

 

ЗАПОБІГТИ НЕДУЗІ ДОПОМОЖУТЬ КУЛЬБАБА ТА КРОПИВА

 

Задавнену  форму раку вилікувати  дуже складно. А ось запобігти появі недуги та вплинути на неї на початкових стадіях, підтримати організм у післяопераційному періоді – дуже  потрібно. Можу порадити, наприклад, відвар кореня кульбаби: в невелику каструлю налийте трохи води, доведіть до кипіння й додайте 10 г подрібнених  коренів. Настоюйте суміш ще 2 години в темному місці, перецідіть і вживайте по чверті склянки 3 рази на день. Це гарний допоміжний засіб для запобігання та лікування раку товстого кишківника.

та молочної залози.

 

Для профілактики повторного виникнення раку допоможе кропива. Лікування  проводять безперервно до зникнення основних ознак захворювання. Це може бути й до 1-2 років.  7 г сухої трави залити 200 мл окропу, настояти 30 хв, процідити и вживати  по 1 ст. л. 3 рази на день.

 

У природі існує багато лікарських рослин, здатних подолати складні, здавалося  б, невиліковні, недуги, й лише правильний, грамотний підхід до лікування, поєднання досягнень офіційної й народної медицини та бажання самого хворого допоможуть здолати хворобу.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.zid.com.ua/ukr_creativework/fitoterapiya-ally-borsch-na-dopomohu-onkohvorym

 

Переглядів: 740 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 15:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024