Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 2 » ЗМІ про нас: Як в Одесі Червоний Хрест навчає першій допомозі усіх охочих
22:31
ЗМІ про нас: Як в Одесі Червоний Хрест навчає першій допомозі усіх охочих

НЕХАЙ  НІКОЛИ  НЕ  ЗНАДОБИТЬСЯ

 

 

 

 

 

 

Під час негоди в Одесі першу допомогу містянам надавали волонтери

Червоного Хреста України. Для цього вони щотижня відвідували тренування.

 

 

Кореспондентка телекомпанії Суспільного побувала на одному із занять та дізналася, як навчають реанімувати травмованих у Школі першої допомоги  Товариства Червоного Хреста України.

 

Тренер з першої допомоги Вадим Сілін працює в організації з 2015-го року. Має почесну відзнаку та міжнародний сертифікат Червоного Хреста. На занятті тренер навчав волонтерів надавати першу допомогу людині при зупинці серця.

 

 

 

 

На знімку: Вадим Сілін

 

"Волонтери складаються з немедичних працівників. Це добровольці, котрі висловили  згоду на те, щоб допомагати людям у біді. Вік має бути від 18 років, і вільний час – приблизно 3 години в суботу чи неділю", – пояснив тренер.

 

За словами Вадима Сіліна, щотижня на тренування приходять 10 осіб. Спочатку вони вивчають теорію, а потім відпрацьовують на манекенах, як надавати допомогу в певній ситуації.

 

 

 

 

 

 

На знімку: Тренінг з надання першої допомоги

 

"До протоколів входить багато тем, це і допомога при масовій кровотечі, і чисельні травми, і ДТП, і навіть є методика, як надати першу допомогу при пологах. Також при серцевому нападі й інших невідкладних станах. Ми беремо одну тему й досконально її відпрацьовуємо", – розповів Сілін.

 

 

 

 

 

 

 

Олександр Шапарець волонтерить  в  Одеській ОО ТЧХУ 4 роки. У складі Загону швидкого реагування Червоного Хреста Одещини чергує під час масових заходів. Згадує, як 2 роки тому надав допомогу травмованій у дорожньо-транспортній пригоді.

 

 

 

 

 

 

На знімку: Олександр Шапарець

 

"Я йшов. Чую, тріск, крик – летить. Дівчинка дійсно підлетіла на 100, а то і більше метрів. Зібралось багато людей. Була ще одна дівчинка перехожа – медпрацівниця, і ми з нею удвох надали допомогу постраждалій. Швидка приїхала за 7-8 хвилин. Дівчинку відправили живою. Це те, що реально видно, ми допомагаємо людям. Але, щоб це робити, треба добре вчитися", – зауважив Олександр.

 

 

 

 

 

 

На знімку: Волонтери

 

Натомість волонтерка Валерія Тітік прийшла на навчання вдруге, тому що цінує викладацьку майстерність  тренера та інструкторів Червоного Хреста з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

На знімку: Валерія Тітік

 

"Досить цікаво подають тут інформацію. Все дуже запам’ятовується. Ось погані погодні умови в Одесі нещодавно були. Буквально за три години нам повідомили, що треба зібратися та бути готовим до будь-якої ситуації. Ми сиділи й чекали дзвінка, продивлялись групи, соцслужби, виклики про допомогу. Треба допомагати, треба намагатися. Якщо хочеш змінити світ, починай з себе", – поділилася Валерія.

 

Інструкторка з надання першої допомоги Червоного Хреста Катерина Байсойу розповіла, що тренінги проводять і в дитячих садочках, і в університетах.

 

 

 

 

 

 

На знімку: Катерина Байсойу

 

"Це дуже цікаво й корисно. Я завжди повторюю на тренінгах: «Дай Бог, аби не знадобилося. Але знати, що та як робити в екстреній ситуації, ти повинен». Ми чергуємо на різних заходах і якщо це Загін швидкого реагування, то це масові заходи й спортивні змагання", – пояснила Катерина.

 

 

 

 

 

 

На знімку: тренер Вадим Сілін веде заняття з волонтерами

 

 

За словами Вадима Сіліна, аби стати волонтером треба заповнити анкету на сайті Національного комітету Товариства Червоного Хреста України чи звернутися до офісу обласної організації ТЧХУ.

 

Автор -  Анастасія Сударенко

 

Фото – Суспільне. Одеса

За джерелом:

https://suspilne.media/100772-nehaj-nikoli-ne-znadobitsa-ak-v-odesi-navcaut-persij-medicnij-dopomozi/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 348 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 12:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024