Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 4 » Всесвітній день боротьби з онкологією: у МОЗ України розповіли про національну стратегію у боротьбі з раком
12:18
Всесвітній день боротьби з онкологією: у МОЗ України розповіли про національну стратегію у боротьбі з раком

НАЦІОНАЛЬНА СТРАТЕГІЯ У ПОДОЛАННІ РАКУ

 

 

 

 

 

 

4 лютого, - відзначається Всесвітній день боротьби з онкологічними недугами,

проголошений Міжнародним союзом з боротьби з онкологічними захворюваннями.

 

 

Саме для боротьби з цими хворобами, МОЗ розробило Національну стратегію контролю онкологічних захворювань до 2030 року. Про це під час брифінгу розповіла перша заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Садов'як, інформує кореспондент УНН.

 

Цитата:

 

“Я хотіла зупинитися на онкології, яка забирає багато життів у нашій країні. Щороку, 4 лютого, Міжнародний союз з боротьбі з онкологічними захворюваннями, за підтримки ВООЗ, відзначає Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями... У тому числі, шляхом державного системного підходу до профілактики, раннього виявлення, доступної діагностики та лікування. Саме для реалізації цих підходів МОЗ, спільно з громадськими організаціями, спільно з комітетом Верховної Ради, була розроблена Національна стратегія контролю онкологічних захворювань до 2030 року”, - заявила заступниця міністра.

Деталі

 

Садов'як відзначила, що при підготовці документу були враховані рекомендації ВООЗ та МАГАТЕ.

 

“І на сьогоднішній день стратегія підписана міністром охорони здоров'я й направлена в центральні органи виконавчої влади для розгляду, а також на громадське обговорення... Реалізувати національну стратегію ми плануємо до 2030 року, але в нас є й короткострокові плани. У 2021 році ми маємо певний план дій. Плануємо оновити діючі стандарти лікування онкологічних захворювань, а також розробити нові потреби. Ми пропрацьовуємо ряд пріоритетних напрямків у цій патології, щоб якнайшвидше це зробити”, - додала посадовиця.

 

З її слів, першочергово планується працювати над протоколами та стандартами щодо лікування хвороб, які найбільше обтяжують суспільство.

“Також створимо спільно з ГО комунікаційний план щодо профілактики онкозахворювань. Розпочнемо пілотний проект скринінгу колоректального раку, а також ранньої діагностики раку молочної залози. Плануємо розширити доступ пацієнтів онкологічного профілю до інноваційних лікарських засобів, шляхом проведення оцінки державної технології та укладання договорів керованого доступу”, - підсумувала Садов'як.

 

Доповнення

 

У січні міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що МОЗ планує додати третій пакет для надання медичної допомоги пацієнтам із онкологічними захворюваннями — "лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах". Впродовж другого-четвертого кварталу 2021 року планується розширити супровід та лікування пацієнтів з хіміотерапевтичним та радіологічним захворюваннями.

 

З онкологічними захворюваннями на обліку в медичних закладах України перебуває близько мільйона українців. Щороку 80 тисяч громадян помирає від онкологічного захворювання.

 

Нещодавно МОЗ додало до переліку 67 лікарських засобів, які закуповуються централізовано, для лікування онкологічних захворювань ще 9 нових позицій.

Також міністр охорони здоров’я Максим Степанов презентував проект національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року та розповів, досягнення яких 8 цілей вона передбачає.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1915144-vsesvitniy-den-borotbi-z-onkologiyeyu-u-moz-rozpovili-pro-natsstrategiyu

 

Переглядів: 256 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024