Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 5 » «Перебіг важкого ковіду змінився: став більш агресивним і миттєвим»,- пульмонологи
18:17
«Перебіг важкого ковіду змінився: став більш агресивним і миттєвим»,- пульмонологи

 

БРИФІНГ  У  ЛЬВІВСЬКІЙ  ОДА

 

 

 

 

 

 

 

Про ситуацію із захворюваністю на коронавірус на Львівщині 5 лютого розповіли під час брифінгу у Львівській ОДА. Зокрема, як зазначила експерт департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з пульмонології Надія Рудницька упродовж останнього часу важкий перебіг коронавірусного захворювання змінився.

 

 

«Перебіг важкого ковіду останнім часом змінився. Він став більш агресивним і миттєвим. Відповідно дає багато ускладнень»,- зазначила медик.

 

Вона додала: «Ті пацієнти, які знаходяться на стаціонарному лікуванні - це значно важчі пацієнти, вони мають важкий ковід та потребують великих знань і вмінь медичного персоналу, медикаментозного забезпечення і кисневої терапії».

 

Проте ускладнення від ковіду пацієнти мають не лише при важкому перебігу захворювання. Такі симптоми як головний біль, біль у грудній клітці, а також й інші, значно небезпечніші, людина може мати і при легкому перебігу.

 

«Серед ускладнень, або так званого постковідного синдрому – біль голови, біль в м’язах, в грудній клітці. Це також періодичні коливання температури. Але найбільші ускладнення – це запалення серцевого м’яза, дихальна недостатність, яка формується внаслідок пневмофіброзу чи пневмосклерозу, який утворюється в легеневій тканині й відповідно обструктивних змін, які є вторинними при ковід», -  розповіла Надія Рудницька.

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед ускладнень ковіду медик також назвала – ниркова недостатність, випадіння волосся, різні психологічні розлади, порушення нюху і смаку.

 

«Попри незначну захворюваність та госпіталізацію пацієнтів, ми не повинні заспокоюватися. Адже бачимо і третю хвилю ковіду в інших країнах, нові штами, які мутують. Тому соціальна дистанція, носіння масок, особиста гігієна залишаються пріоритетами. І звісно, вакцинація, яка вже скоро розпочнеться»,-  додала пульмонолог.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

 

В наш час знання – це не тільки сила, а ще й безпека, якщо йдеться про ризик поширення коронавірусу COVID-19. Тому Товариство Червоного Хреста України постійно оновлює інформаційні матеріали з профілактики COVID-19.

  • Оновлені інформаційно-освітні матеріали щодо протидії COVID-19 та безпечної поведінки під час пандемії підготовлені нашими партнерами на різні теми. Один з цих плакатів присвячений проблемі: «Як правильно носити маску чи респіратор»

 

 

 

 

 

 

  • Ознайомитися й завантажити оновлені матеріали можна за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1iv3IZvoLjLjxmfBkwd7JRJLPn2qtBxZQ?usp=sharing
  • Матеріали були розроблені Інститутом когнітивного моделювання за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та Уповноваженої Президента України з питань волонтерської діяльності і Товариства Червоного Хреста України згідно рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я (World Health Organization).
  • Нагадуємо, що на сайті Товариства Червоного Хреста України є спеціальний розділ, де знаходяться всі матеріали та макети плакатів й пам’яток, які можна самостійно друкувати: https://redcross.org.ua/covid19/

 

 

 

Фото – прес-служб ЛОДА та ТЧХУ

За джерелами:

https://loda.gov.ua/news?id=56847

https://redcross.org.ua/2020/12/оновлені-інформаційні-матеріали-з-пр/

 

 

 

Переглядів: 316 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 01:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024