Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 8 » Соціальне таксі стане доступнішим у Житомирі
19:50
Соціальне таксі стане доступнішим у Житомирі

 

ПОПОВНЕННЯ  АВТОПАРКУ

 

 

 

 

 

 

 

Два нові автомобілі для послуги «Соціальне таксі» з’явилися у Житомирі.

 

 

 

Один із них обслуговуватиме міський центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, а другий — перевозитиме дорослих з інвалідністю різних нозологій.

 

Автомобілі обладнано підйомниками для посадки і висадки пасажирів, а також спеціальними кріпленнями для візків та поручнями. Кожне таке соціальне таксі вміщуватиме до чотирьох пасажирів - візочників та їхніх супроводжуючих.

 

Раніше у розпорядженні міського територіального центру соціального обслуговування був лише один автомобіль, та й той дещо застарів. Щоб скористатися послугою «Соціальне таксі», необхідно було ставати в чергу.

 

«У Житомирі живе більше десяти тисяч людей з інвалідністю різних нозологій, тому такі автомобілі дуже затребувані», — пояснює директор департаменту соціальної політики міської ради Вікторія Краснопір.

 

Одержувачі послуги мали право на п’ять поїздок на місяць до лікувальних закладів, органів державної влади та соціального захисту, а також на три поїздки — для соціально-побутових потреб.

 

Новими автомобілями, як зазначає Вікторія Краснопір, можна буде скористатися і для задоволення культурних потреб та соціальної реабілітації: відвідування театрів, кінотеатрів, громадських заходів тощо.

 

За словами міського голови Сергія Сухомлина, новий транспорт для перевезення громадян з обмеженими фізичними можливостями, зокрема, допоможе військовослужбовцям з інвалідністю їздити на лікування та реабілітацію до військового госпіталю у Бердичеві та санаторію «Дениші».

 

Очільник міста подякував народному депутату Ігорю Герасименку за сприяння у виділенні державної субвенції на придбання автомобілів. Загальна вартість нових автівок становила 2 млн 400 тис. гривень.

 

Щоб скористатися послугою «Соціальне таксі», житомирянам необхідно звернутися до міського територіального центру соціального обслуговування по телефону (0412) 36-02-24.

 

На знімку: депутат міської ради, заступник директора КУ «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю» Неля Ковалюк випробовує новий спеціальний автомобіль.

 

 

Фото - Сергій Сухомлин/Facebook

За джерелом:

http://www.golos.com.ua/article/340647

 

 

 

Переглядів: 276 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 20:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024