Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 11 » Міжнародний день жінок і дівчаток в науці
19:43
Міжнародний день жінок і дівчаток в науці

ГЕНДЕРНА  РІВНІСТЬ – У ЦАРИНІ НАУКИ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні світове співтовариство відзначає Міжнародний день жінок та дівчат у науці.

 

20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея прийняла резолюцію про науку, техніку і інновації в цілях розвитку, в якій визнавалося, що повноцінний і рівний доступ до сфери науки, техніки і інновацій для жінок будь-якого віку і їх участь в цій сфері є необхідною умовою забезпечення гендерної рівності і розширення прав і можливостей жінок.

 

Міжнародний день жінок та дівчат у науці проголошений Резолюцією 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 року з метою досягнення повного і рівного доступу жінок і дівчат до науки і розширення їх прав і можливостей, а також забезпечення гендерної рівності.

 

 

 

 

 

 

Як зазначають в ООН, наука і гендерна рівність –  невід’ємні елементи процесу досягнення цілей розвитку, включаючи ті, які викладені в Порядку денному сталого розвитку до 2030 року. За останні 15 років світове співтовариство досягло значних успіхів у справі залучення жінок і дівчат у науку. Незважаючи на це, вони досі стикаються з обмеженнями у цій сфері: згідно з дослідженнями, на сьогодні у світі науковців-жінок менше 30%.

Цього року пандемія наочно продемонструвала найважливішу роль жінок-дослідників на різних етапах боротьби з COVID-19, починаючи з поглиблення знань про вірус і закінчуючи розробкою методів тестування та вакцини проти вірусу.

 

 

 

 

 

 

У зв'язку з цим, в 2021 році святкування Дня буде присвячено темі «Жінки -вчені на передньому краї боротьби з COVID-19» і збере експертів з усього світу, які працюють в галузях, пов'язаних з пандемією. Сьогодні в Центральних установах ООН у віртуальному режимі пройде 6-та Міжнародна конференція «Міжнародний день жінок і дівчаток в науці».

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3187946-11-lutogo-pamatni-dati.html

 

 

 

Переглядів: 284 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 14:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024