Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 12 » Der Spiegel: В люті морози краще їсти українські вареники
14:48
Der Spiegel: В люті морози краще їсти українські вареники

 

ВИЗНАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ КУХНІ

 

 

 

 

 

 

Німецьке видання радить холодної зими споживати більше вуглеводів, і вареники,

яким "Гоголь приписував навіть магічні властивості", для цього підходять найкраще

 

 

На дворі страшенно холодно. І прогноз погоди відлиги не віщує. Навпаки, попереду дні, коли термометр покаже 20 градусів морозу.

 

"Морозило дужче, як зранку: але зате так було тихо, що рипіння морозу під чоботом чути було за півверсти", - цитує Der Spiegel "Вечори на хуторі біля Диканьки" Миколи Гоголя, якого видання називає "видатним російським письменником українського походження". Ці слова він написав майже 200 років тому.

 

Видання пише, що в історіях Гоголя дива і фантастика переплітається зі звичайним сільським життям, в якому дивне стає досить звичайним. І це можна порівняти з відкладеною на потім нормальністю в розпал пандемії COVID-19.

 

"Мороз побільшав, і вгорі так зробилося холодно, що чорт перестрибував з одного копитця на друге й хукав собі в кулак, бажаючи хоч як-небудь розігріти замерзлі руки.(...) Відьма й собі відчула, що холодно, дарма, що була тепло одягнена; і тому, піднявши руки догори, відставила ногу та, прибравши такої пози, як людина, що мчить на ковзанах, не зворухнувшись жодним суглобом, спустилася повітрям, ніби по льодовій похилій горі, і просто в димар", - цитує видання Гоголя далі, додаючи, що Диканька письменника й її люди були сповнені божевіллям й дивами. І ніщо вже не буде таким, як раніше.

 

"Особливо вареники з картоплею - українська страва для душі й тіла на найвищому рівні. Вареники - це м'які й теплі лестощі для шлунку, які з великою відданістю люблять не лише в Україні, а й по всій Росії", - пише Der Spiegel.

 

 

Звісно, в гоголівській Диканьці їх найбільше любив козак пузатий Пацюк, який, цілком можливо, уклав угоду з дияволом. Його вареники були зачаровані! Вони самі стрибали до рота. Кожен вареник вистрибував з миски, падав у сметану, а потім летів просто в рот Пацюку. Тож все, що йому лишалося - це лише жувати й ковтати.

 

Однак, чари вареників, які також можуть бути начинені вишнями, сиром чи фаршем (в українців дуже багато рецептів цієї страви), полягають й в іншому. Вони приносять подвійну втіху, ніж картопля і макаронні вироби. Українські вареники багаті на L-триптофан, який серед усіх амінокислот здатен миттєво покращити людський настрій.

 

Видання описує рецепт вареників з картоплею: перетертим пюре з додаванням грибів під тонким тістом. Фактично це "вуглеводи у вуглеводах". Цим "бомбам настрою" перед вживанням краще зробити "холодну ванну зі сметани". І якщо придивитися, то вони миттю врятують від тремтіння через морози.

 

На знімку: Німецьке видання радить рятуватися від морозів українськими варениками / фото УНІАН

 

Фото – УНІАН

За джерелом:

https://www.unian.ua/society/morozi-v-ukrajini-der-spiegel-radit-ryatuvatisya-vid-holodu-ukrajinskimi-varenikami-novini-ukrajini-11318474.html

 


 

Переглядів: 324 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024