Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 13 » Портативні «Манекени Анни» – незмінні атрибути тренінгів з першої допомоги
16:11
Портативні «Манекени Анни» – незмінні атрибути тренінгів з першої допомоги

НЕЙМОВІРНА  ІСТОРІЯ ОДНОГО МАНЕКЕНА

 

 

 

 

 

 

Найзацілованіша дівчина: як загадкова потопельниця із Сени врятувала тисячі життів.

 

 

Ця історія про життя, яке перемагає смерть розпочалась в Парижі наприкінці позаминулого століття, коли із Сіни дістали тіло юної дівчини. Легенда каже, що патологоанатом в морзі був настільки зачарований красою та безтурботністю її обличчя, що вирішив зробити гіпсовий зліпок. Маска вийшла настільки ніжною та чарівною, що з неї зробили безліч копій, а потім почали продавати.

 

Тож посмертна маска «незнайомки з Сіни» стала витвором мистецтва. Нею прикрашали стіни квартир та вітрини магазинів, а художники писали з неї портрети. Історія незнайомки хвилювала уми митців навіть в середині ХХ століття, і саме тоді вона знайшла несподіване продовження.

 

У 1950 році норвежець Осмунд Лаердал розвивав невеличкий бізнес з виробництва лялькових іграшок. Також він випускав невеликими партіями матеріали для надання першої допомоги. Саме до нього звернувся австрійський лікар Петер Сафар, автор курсів з серцево-легеневій реанімації. Потрібно було розробити манекен для відпрацювання навичок непрямого масажу серця та штучного дихання.

 

Норвежець згадав маску, яка висіла в бабусиній вітальні і подарував її обличчя манекену для СЛР, назвавши її Анна. Точніше, тренажер називається Resusci Anne («Воскреси Анну»).

Цікаво, що на сайті компанії Laerdal майже всі манекени і до цього часу носять ім’я Анна. Є портативні Анни (тільки голова та грудна клітина, таку інструктор з першої допомоги легко помістить в дорожню сумку і повезе на семінар), є Анни-немовляти, Анни-підлітки тощо.

 

А що стосується самої Анни, то з 1960 року вона «навчила» навикам серцево-легеневої реанімації більше 400 мільйонів рятівників. Саме через це ту саму «незнайомку з Сіни» і називають «найзацілованішою дівчиною в світі».

 

 

Фото – Подільської РО м. Київ ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/podilredcross/photos/a.1395950427136309/3925987884132538

 

Переглядів: 337 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024