Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 13 » Львівська ОО ТЧХУ заснувала новий осередок у Бібрській міській ОТГ
20:17
Львівська ОО ТЧХУ заснувала новий осередок у Бібрській міській ОТГ

 

НЕСТИ ТЕПЛО СЕРДЕЦЬ КРІЗЬ МОРОЗИ ТА ЗАМЕТІЛІ

 

 

 

 

 

 

12 лютого, незважаючи на міцні морози та люті заметілі, Львівська ОО ТЧХУ

заснувала новий осередок у Бібрській міській об’єднаній територіальній громаді.

 

 

Після нового адміністративного поділу Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України доводиться перебудовувати свою роботу. Так, наприклад, у м. Бібрка, що неподалік Львова, раніше не було свого осередку Червоного Хреста. Тепер, коли тут утворили міську ОТГ із 10 старостатами, така можливість стала реальністю.

 

Від слів, як кажуть, до діла. Утворити новий осередок взявся  в минулому військовий інструктор з тактичної медицини, парамедик , фахівець з морально - психологічного забезпечення особового складу, офіцер ЗСУ, юрист за освітою Димитрій Андрійович Кирик.

 

Місія ця – не з легких. Осередок Бібрської міської ОТГ повинен бути представлений у кожному з 10 старостатів. Тож сьогодні, 13 лютого, Димитрій Кирик разом з головою Львівської ОО ТЧХУ Уляною Стельмах виїхали у перший старостат, організований в смт. Нові Стрілища, де старостою обрано Олену Став'яж. Під її керівництвом – 13 сіл.

 

 

 

 

 

 

У селищі червонохрестівців зустріли тепло на чолі з настоятелем парафіяльної церкви Успіння Пресвятої Богородиці о. Василем та старостою Оленою Став'яж.

 

 

 

 

 

 

Гості роздали дітям з багатодітних і неповних родин гуманітарну допомогу: одяг, взуття, канцелярські товари та іграшки.

 

Провели збори активу. Уляна Михайлівна представила в.о. голови Бібрської міської ОТГ Димитрія Кирика, розповіла про історію і сьогодення Червоного Хреста, запросила активістів на семінар з волонтерської діяльності, який  планується у Львівській ОО ТЧХУ на весні.

 

 

 

 

 

 

Зав"язалася невимушена розмова. Першими до Димитрія підійшли хлопці-підлітки. Їх дуже зацікавили популярні програми, встановлені на його смартфоні. Вони також хотіли би встановити і собі такі ж, як у гостя.

 

Підсумовуючи перше організаційне засідання, Олена Став'яж запевнила, що у будинку колишньої селищної ради для осередку Червоного Хреста виділяють  дві кімнати: одну – для офісу, другу – для збору гуманітарної допомоги потребуючим. Отець Василь на прохання керівників заходу освятив ці приміщення.

 

 

 

 

 

 

 

Коли ми поцікавилися у Димитрія, чому таку відповідальну місію вибрали саме у смт. Нові Стрілища, він відповів: «Знаю цих людей з 2014 р., коли для потреб української армії збирали гуманітарну допомогу. Вони були в авангарді. Тому упевнений, що тут все буде добре».

 

Почин зроблено. Залишилося ще 9 старостатів. І до весни у кожному з них треба побувати. Адже Червоний Хрест ступив на шлях реорганізації. Таке веління часу. І в цьому, сподіваємося, допоможуть штатним працівникам усвідомлені члени Товариства, котрі знають, що разом – ми велика сила.

 

Фото – учасників акції

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ  

 

.

 

 

Переглядів: 493 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 16:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024