Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 14 » В Африці оголосили про початок епідемії лихоманки Ебола
19:04
В Африці оголосили про початок епідемії лихоманки Ебола

 

ЩО НЕ ВДАЛОСЬ КОРОНАВІРУСУ, ТЕ ВДАСТЬСЯ ЕБОЛІ?

 

 

 

 

 

 

Лихоманка Ебола повернулася в Африку. У Гвінеї за місяць

виявили кілька осіб, заражених вірусом Ебола, троє з них - померли.

 

 

Гвінея в неділю, 14 лютого, оголосила про початок на південному - сході країни епідемії лихоманки Ебола. Про це йдеться в заяві уряду.

 

"Уряд Гвінеї оголошує про епідемію захворювання, що викликається вірусом Ебола (БВВЕ), в префектурі Нзерекоре і районі Гуеке. Кризова нарада, проведена 14 лютого під головуванням міністра охорони здоров'я, прийняла рішення про введення низки заходів з протидії епідемії, включаючи виявлення та ізоляцію всіх, хто міг мати контакт з хворими на Еболу", - йдеться в заяві.

 

За даними ЗМІ, таке рішення ухвалили після того, як надійшли результати дослідження крові, взятої у чотирьох померлих з симптомами лихоманки Ебола. Тести підтвердили її наявність в крові трьох померлих. Надходження четвертого тесту очікується пізніше.

 

Перший випадок Еболи був зафіксований в місті Гуеке у медсестри, яка померла 28 січня. На поточний день виявлено сім осіб, які могли заразитися. Всі вони були присутні на похороні медсестри. Один з інфікованих проживає в столиці країни Конакрі.

 

Всесвітня організація охорони здоров'я вже оголосила, що в екстреному порядку задіє наявні ресурси для надання допомоги Гвінеї.

 

Нагадаємо, в 2013-2016 роках Гвінея стала одним з епіцентрів спалаху вірусу Ебола в Західній Африці. Тоді в цій частині Африки померли 11,3 тисяч осіб, захворіли понад 28 тисяч. Гірша, ніж в Гвінеї, ситуація була тільки в сусідніх Сьєрра-Леоне та Ліберії. Влада останньої вже оголосила про закриття кордонів з Гвінеєю.

 

Зазначимо, раніше спалах вірусу Ебола зафіксували в Демократичній Республіці Конго. Там були виявлені четверо інфікованих, двоє з них померли.

 

 

Фото –  АР

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/world/4327308-v-afrytsi-oholosyly-pro-pochatok-epidemii-lykhomanky-ebola

 

Переглядів: 260 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024