Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 17 » День спонтанного прояву доброти 2021
15:32
День спонтанного прояву доброти 2021

 

ПІКЛУЮЧИСЬ ПРО ІНШИХ, ПІКЛУЄМОСЬ І ПРО СЕБЕ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 17 лютого, у всьому світі наші сучасники відзначають

День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day).

 

 

За однією з версій, свято започаткували в США, за іншою – в Новій Зеландії. Традицію відзначення Дня спонтанного прояву доброти залюбки підхопили інші країни світу.

 

Багато компаній та корпорацій організовують благодійні заходи, флешмоби, марафони тощо. Найважливішою особливістю цього дня є спонтанність. Вперше його відзначення запровадили в американському місті Денвер ще 1995-го, проте з кожним роком це свято набуває все більшої популярності та заохочує всіх робити спонтанні добрі справи. 

 

У більшості культур вважається, що доброта — це акт виявлення турботи про інших, близьких та незнайомих людей без очікування на те ж саме у відповідь. Проте піклуючись про інших, ми зокрема піклуємося й про себе.

 

Дослідження показують, що добрі справи і допомога іншим мають безліч переваг для психічного та фізичного здоров’я: впливають на центри задоволення у мозку, підвищуючи рівень серотоніну та дофаміну, зменшують тривожність, стрес, і запалення.

 

Добрі справи у вигляді , в т.ч. і в Червоному Хресті, також допомагають залишатися соціально активними та долати самотність. Зараз ведуться дискусії, чи важливо включати волонтерські активності в програму громадського здоров‘я, аби в цілому покращити здоров‘я населення. 

 

Долучитися до відзначення Дня спонтанного прояву доброти дуже просто. Це можна зробити на сайті Фонду “Random Acts of Kindness”, міжнародної некомерційної організації, яка запровадила це свято. 

 

А можна зробити уже зараз — порадувати інших людей і допомогти їм відчути себе щасливішими. Усміхніться незнайомцю на зупинці, подякуйте водієві громадського транспорту за безпечну поїздку чи напишіть лист підтримки чи висловлення вдячності тому, хто опинився у скрутній ситуації.

 

Ви також можете долучитися до волонтерської організації, що допомагає військовим, пригостити бездомного гарячим чаєм чи оплатити продукти бабусі чи дідусеві, що стоять з вами поруч на касі, зателефонувати самотньому родичеві, з яким ви давно не спілкувалися, або сказати близькій людині наскільки важливою вона для вас є.

 

Можна надіслати несподіваний подарунок другу, притримати двері мамі з візочком, поступитись місцем у транспорті, зробити комплімент колезі.

 

Спонтанні добрі вчинки можна робити не лише сьогодні, а усі 365 днів на рік. Проявіть фантазію і не соромтеся робити світ кращим!

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелами:

https://fakty.com.ua/ua/lifestyle/20210217-den-spontannogo-proyavu-dobroty-2021-istoriya-ta-najkrashhi-pryvitannya/

https://suprun.doctor/kultura/sogodni-vsesvitnij-den-spontannogo-proyavu-dobroti.html?=page1108

 

 

Переглядів: 269 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024