Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 19 » В Львівській ОО ТЧХУ відбулася перша зустріч членів віртуального Книжкового клубу (ВІДЕО)
22:35
В Львівській ОО ТЧХУ відбулася перша зустріч членів віртуального Книжкового клубу (ВІДЕО)

 

ПЕРША  ЗУСТРІЧ  КНИГОЛЮБІВ

 

 

 

 

 

 

«Світова павутина» дала можливість шанувальникам книги провести перше засідання Клубу

в онлайн режимі, а після завершення карантину такі засідання можна буде проводити за чашкою кави.

 

 

«Бути волонтером - це знати, де шукати свій ресурс, знати, що саме тебе надихне на служіння людям! Таким інструментом може бути книга, і 19 лютого ми розпочали проект, який допоможе нашим волонтерам навчитись бачити світ ширше», - зазначив один з його учасників Михайло Новосад у соцмережі Фейсбук в загальнодоступній групі «Волонтери Товариства Червоного Хреста України».

 

Більшість людей, як відомо, читає для того, щоб поділитися своїми думками про ту, чи іншу книгу. Це тому, що коли ми читаємо якусь захоплюючу книжку, то завжди ведемо внутрішній діалог з її героями, ставимо себе на їхнє місце. І ось книжковий клуб — це майданчик, щоб обговорити прочитане, але уже не мовчки, не подумки з героями книжки, а з людьми, які її прочитали і, можливо, побачили її трохи в іншому світлі.

 

 

 

 

 

 

 

Постає слушне запитання, чому Червоний Хрест взявся за створення цього книжкового клубу? Тому, що читання допомагає нам краще розуміти життя, різні типи людей, обставини, в яких вони живуть тощо. Крім того, читання - це надійний психологічний захист від стресів, породжених реаліями нинішнього часу.

 

Нагадаємо, що у свій час в Червоному Хресті працювали такі письменники, як Джозеф Кіплінг, Ернст Хемінгуей, Михайло Булгаков, Борис Пастернак, поет Сергій Єсенін та багато інших.

 

Нині, в час пандемії на коронавірус, Червоний Хрест і партнери, при допомозі художнього слова, вдаючись до такого жанру як казка, звертаються до дітей молодшого віку, щоб дати їм необхідні відомості про те, як захистити себе і своїх однолітків від цієї страшної інфекційної хвороби. Мова йде про ілюстровану літературну казку «Мій герой – це ти», яку написала британська письменниця Хелен Патук.

 

 

 

 

 

 

Для того, щоб маленькі читачі краще розуміли зміст казки, для них створено також варіант аудіокниги. Її презентація  відбулася 16 листопада минулого року на телеканалі “Kyiv Live”. Учасники презентації пояснювали дітям, що таке коронавірус, як не захворіти на нього та для чого потрібно дотримуватися соціальної дистанції, використовувати маски та часто мити руки.

 

 

 

 

 

 

Про те, як виникла ідея саме такого незвичного підходу у реалізації вже відомої по всьому світу книги британської письменниці Хелен Патук, розказали Телеканалу Kyiv Live у авторській програмі Людмили Ардельян «Кава з актрисою», - Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко та співачка, автор, pr-керівник культурних проєктів Анна Завальська.

 

 

 

 

 

 

 

Телекомпанія «Україна» підготувала репортаж про цю аудіокнигу, щоб ознайомити з нею якомога більше читачів:

 

 

 

 

 

 

 

Паперовий варіант казки «Мій герой – це ти» є в офісі Львівської ОО ТЧХУ. Всі книголюби зможуть у вільний час прийти, і отримати її для ознайомлення і популяризації серед нашої дітвори.

 

В час карантину волонтери Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України будуть проводити он-лайн зустрічі в Книжковому клубі раз на тиждень, у п'ятницю о 19.00, починаючи з 19 лютого, де впродовж однієї години будуть читати, спілкуватись та вчитись розуміти художні твори різних країн.

 

Бажаємо усім членам Книжкового клубу, плідної праці, цікавих зустрічей і гарних для обговорення книг!

 

Усім охочим стати членами книжкового клубу треба заповнити реєстраційну анкету, яка розміщена за посиланням: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=3mXHzJAJ1EmoDylOKKH5I00GIJb5PJdPtoKXznJcue5UMlBSQ0lYQ1FDVFlPN1FDQ1dDQjlVN0NESC4u&fbclid=IwAR0hFZ6eraqSPM-ydt9yu2Zd-CXJ25RZDMtabmW7l5USqChO0grOSi1e9Bk

 

 

Фото – ТЧХУ, Катерини Криклі та учасників зустрічі

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

Переглядів: 317 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 13:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024