Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 20 » Без світла й опалення. Зимовий колапс на півдні США
19:16
Без світла й опалення. Зимовий колапс на півдні США

 

ДОШКУЛЬНІ МОРОЗИ - ДІЙМАЮТЬ ДО КІСТОК

 

 

 

 

 

 

 

Сплеск споживання електроенергії через аномальні морози призвів до повсюдного відключення електрики.

 

 

Південні території США накрила найсильніша сніжна буря, забравши життя щонайменше 21 особи, залишивши мільйони людей без електрики і тепла.

 

 

 

 

 

 

Цей регіон фактично накрив взимку небувалий колапс комунальних систем. Видання  Корреспондент.net розповідає подробиці. 

 

 

Причина аномальних морозів - глобальне потепління

 

 

Американський штат Техас, відомий своїми великими пустелями і виснажливою ​​спекою, уже кілька днів покритий товстим шаром льоду і снігу. Через аномальні погодні умови кілька мільйонів жителів залишилися без тепла й електрики. Уперше за 30 років температура в Техасі опустилася настільки низько - до мінус 18 градусів. Наприклад, в Омасі за ніч температура впала до мінус 30 градусів, що стало найхолоднішим показником за останні 25 років.

 

 

 

 

 

 

У Луїзіані в деяких округах місцева влада запровадила комендантську годину, щоб люди не їздили по обмерзлих дорогах. У штаті також часом вимикають електрику і на дорогах виникають затори. Очікується, що рекордні холоди в південних регіонах США триматимуться ще протягом кількох днів. При цьому зараз снігом покрито більше 70 відсотків усієї американської території.

 

 

 

 

 

 

 

Техас постраждав найбільше - регіон фактично накрив небувалий колапс комунальних систем. У штаті прийняли рішення відключити електрику через рекордно низьку температуру, яка перевантажила місцеву енергосистему. А президент США Джо Байден оголосив у Техасі надзвичайний стан. Штат втратив 40 відсотків своїх генеруючих потужностей, а свердловини і трубопроводи природного газу, як і вітряні турбіни, замерзли.

 

 

 

 

 

 

У результаті без світла й тепла залишилися 4,5 мільйона домогосподарств. Більше 12 мільйонів позбавлені постійного доступу до чистої водопровідної питної води. Лікарні в найбільшому місті штату - Г'юстоні - і деяких інших районах Техасу повідомили, що в них немає води.

 

Жителям більш ніж 100 округів Техасу було рекомендовано кип'ятити питну воду, оскільки очисні споруди продовжують потерпати від відключень електроенергії.

 

Для обігріву жителі почали розводити вогонь і заводити автомобілі. За попередніми даними, через це чадним газом на смерть отруїлися більше 20 мешканців Техасу.

 

 

Фото: Getty

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/world/4328995-bez-svitla-y-opalennia-zymovyi-kolaps-na-pivdni-ssha

 

Переглядів: 264 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 16:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024