Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Лютий » 24 » ЗМІ про нас: Репортаж із м. Нові Санжари, який зняли у лютому 2020 р. (ВІДЕО)
22:30
ЗМІ про нас: Репортаж із м. Нові Санжари, який зняли у лютому 2020 р. (ВІДЕО)

 

СУМНА ПРЕЛЮДІЯ ДО ПАНДЕМІЇ КОРОНАВІРУСУ

 

 

 

 

 

 

 

Рік тому, 20 лютого 2020 року з м. Нові Санжари, що на

Полтавщині, розпочалася  українська коронавірусна історія.

 

 

Тоді місцеві мешканці влаштували протест, намагаючись не пропустити до санаторію «Нові Санжари» евакуйованих із китайського міста Ухань співвітчизників.

 

На місці події у той день працювала знімальна група телеканалу «Центральний». Анатолій Васевич пригадує хронологію тих подій.

 

Зранку, 20 лютого, з редакції телеканалу «Центральний» ми вирушили в Нові Санжари, де вже повним ходом вирував протест. Українська влада прийняла рішення розмістити в місцевому медичному центрі евакуйованих з китайського міста Ухань громадян, де стався спалах коронавірусу. Місцеві жителі перекрили дороги, щоб завадити розміщенню евакуйованих. За майже 10 кілометрів до селища нашу автівку зупинили поліціянти і запропонували далі йти пішки.

 

Анатолій Васевич, кореспондент: «Поспілкувавшись із кількома водіями, послухавши їхнє обурення, що вони теж не можуть рухатися далі, ми пішли пішки. По дорозі нас уже обганяли кілька машин швидкої допомоги і машин поліції. Що чекає попереду – ми не знаємо. У Нових Санжарах вразила велика кількість спецпризначенців, правоохоронців, еменесників, військової техніки, машин швидкої. І звісно ж, обурених місцевих мешканців».

 

Олександр Терещенко, місцевий активіст: «Усі в’їзди у Нові Санжари були перекриті активістами, трактори, вантажівки, фури. Коли я прийшов на центральний вхід на Нові Санжари – там була купа бронетехніки».

 

Володимир Зеленський, Президент України: «Я хочу всім лікарям подякувати. Обов’язково ДСНС, Червоному Хресту, місцевим людям. Я впевнений, що тут більшість, майже всі люди місцеві, вони розуміють, що до них приїхали їх українці. І раді, що ви виписуєтеся здорові. Я в цілому дуже радий, що саме тут не було жодного випадку коронавірусу».

 

Олександр Блінов, заступник начальника медичного центру санаторію «Нові Санжари» зазначив: «Я вважаю, що забезпечення у них було на досить гарному рівні. І я думаю, що харчування теж. Не кожна людина в Україні може так харчуватися у даний період».

 

Допомогу евакуйованим з Уханю везли з різних регіонів України. Згодом продукти заборонили передавати до санаторію, а от необхідні речі продовжували отримувати.

 

Ірина Плюсніна, голова Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України: «Допомогу везли із усіх куточків України. Першими приїхала миколаївська машина. Вона їхала усю ніч, і на ранок уже була у нас. Львів, Одеса, Тернопіль, Житомир, Вінниця, Полтава, Харків. Новосанжарці теж долучилися, добряче до допомоги».

 

Детальніше у сюжеті телеканалу  “Центральний”.

 

 

 

 

 

Автор: Надія Михайленко

 

Фото – скріншот з відео

За джерелом:

https://redcross.org.ua/2021/02/%d1%80%d1%96%d0%ba-%d1%82%d0%be%d0%bc%d1%83-20-%d0%bb%d1%8e%d1%82%d0%be%d0%b3%d0%be-2020-%d1%96%d0%b7-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%85-%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b6%d0%b0%d1%80-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b0/

 

 

Переглядів: 244 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024