Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 3 » Поповнення рядів волонтерів Служби розшуку при Львівській ОО ТЧХУ
16:27
Поповнення рядів волонтерів Служби розшуку при Львівській ОО ТЧХУ

МОЛОДИМ - ВСЕ ДО СНАГИ!

 

 

 

 

 

 

Нещодавно у рядах волонтерів Служби розшуку при ЛОО ТЧХУ відбулося поповнення.

 

 

 

 

 

 

До підтримки діяльності Червоного Хреста  в напрямку ВРЗ-послуг доєдналися волонтери обласної організації Львівщини Яніна Пікус (на знімку - зліва) та Вікторія Зубик (на знімку - справа).

 

Прослухавши презентацію  діяльності Служби розшуку, яка була проведена фахівцем Служби розшуку Ніною Добренькою для групи волонтерів, - учасників тренінгу з психосоціальної підтримки, - дві активні студентки з Львівської політехніки і Торгово-економічного інституту з готовністю дали згоду  допомагати Службі розшуку в такій благородній справі, як відновлення родинних зв"язків.

 

Дівчата взяли на себе перше завдання - інформувати студентську молодь у своїх навчальних закладах  про напрямок діяльності Служби розшуку Українського Червоного Хреста та на теренах Львівщини.

 

 

 

 

 

 

Нові завдання - попереду так як цей напрямок діяльності Червоного Хреста ніколи не закінчується, завжди люди потребують допомоги, так як  життя приносить різні  непередбачені ситуації, в яких родини роз'єднуються, і їх невідома  доля боляче відбивається в серцях родичів.

 

Зі сторінок історії - Ідея створення спеціального бюро з розшуку учасників військових дій виникла під час франко-пруської війни у 1870 році. Тоді на нейтральній території у швейцарському Базелі був розгорнутий медичний пункт , в якому надавали допомогу представникам обох сторін конфлікту.

 

У 1912 році, з початком Першої Балканської війни, національні товариства Червоного Хреста п"яти країн, що воювали, відправили в центральне агентство з розшуку картки - повідомлення про осіб, які потрапили в полон (Сербський Червоний Хрест - інформація про 10,5 тисяч турецьких військовополонених).

 

Перша світова війна призвела до створення 27 серпня 1914 р. Міжнародного агентства у справах військовополонених, як передбачено Гаазькою конференцією 1907.

 

Друга світова війна переконала, що рішення, прийняте у 1914 р., було правильним: впродовж війни 179 делегатів здійснили 12750 візитів до таборів військовополонених у 41 країні. В Центральному інформаційному агентстві з питань військовополонених працювало 3 тис. співробітників, а каталог полонених нараховув тоді близько 45 млн. карток .

 

В рамках програми імплементації МГП в Україні 1.06.1992 року створена Служба Розшуку ТЧХУ.

 

Програма діяльності Служби розшуку ТЧХУ грунтується на потребах членів родин в розшуку та ВРЗ. Вона цілком відповідає стандартам Міжнародного Червонохресного Руху .

    

 

 

 

 

 

Коли члени родини роз"єднані  внаслідок війни, збройного конфлікту, стихійного лиха, природної або техногенної катастрофи,  міграції, - Червоний Хрест може допомогти у пошуку зниклих безвісти родичів, встановити місця їхнього перебування чи повідомити про їх подальшу долю.

 

Коли звичайні засоби зв'язку не працюють ,ЧХ  допоможе налагодити обмін сімейними новинами між роз'єднаними родинами каналами Червоного Хреста.

 

У Львівський обласний Червоний Хрест можна звернутись за адресою: вул.Б.Лепкого,5/2, мед.соц.центр обласної організації Червого Хреста, тел.: 255-08-78;  0952501274.

Адреса головн. офісу: м. Львів, вул. Широка, 81-а,

Контактний тел.: 297-08-60.

E-mail: msc.lviv.rcs@ukr.net

 

Завжди готові прийти на допомогу, коли краяни цього потребують!

 

Фото – Ярини Юричко

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 311 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 03:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024