Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 4 » Співробітник ТЧХУ - головний герой документальної стрічки «Цей дощ ніколи не скінчиться» (ВІДЕО)
16:13
Співробітник ТЧХУ - головний герой документальної стрічки «Цей дощ ніколи не скінчиться» (ВІДЕО)

ДОЛЯ

 

 

 

 

 

 

Співробітник Червоного Хреста України став головним героєм повнометражної

документальної стрічки «Цей дощ ніколи не скінчиться» (“This Rain will never stop”)

 

 

Стрічка розповідає історію юнака, який має українські та курдські корені. Андрій Сулейман народився в Сирійській арабській республіці. В 2012 році, рятуючись від війни, разом із родиною виїхав до України та оселився в м. Лисичанську Луганської області, де у 2014 розпочався збройний конфлікт. У 16 років Андрій став волонтером Червоного Хреста України, а згодом – польовим офіцером Товариства Червоного Хреста України. На сьогодні 23-річний Андрій працює у проєкті «Зменшення вразливості ризиків надзвичайних ситуацій у східній Україні».

 

 

 

 

 

 

«Цей фільм про вічну війну, про переплетення війни та миру, світлого та темного, такі контрасти, які утворюють світ. Зйомки проходили в різних містах, це було зумовлено моїм життєвим шляхом та історією моєї великої родини. Фільм показує такі локації, які героєм повнометражної документальної стрічки «Цей дощ ніколи не скінчиться» відіграли велику роль для мене – КПВВ Станиця-Луганська та Пешабор (пункт перетину між Сирією та Іраком). Ці місця символізують розірвані зв’язки, обмеження, складність повернутися на свою Батьківщину через війну, з якої зіткнувся не тільки я, а й безліч людей. Такі життєві ситуації є переломними – коли ти робиш вибір. Я зробив свій вибір – допомагати людям, які постраждали від збройного конфлікту, приєднавшись до складу Товариства Червоного Хреста України. Адже, напевно, найголовніше в житті – знати, що про тебе турбуються. Бо іноді потреби, які нам здаються звичайними, для декого є життєво необхідними. Маю надію, що завдяки нашій спільній роботі, ми змогли привернути увагу світової спільноти до проблем мирного населення в умовах збройного конфлікту», – зазначає Андрій Сулейман.

 

Зйомки монохромного фільму проходили на українському Донбасі, в Іракському Курдистані, в Сирії та в Німеччині. Фільм вже став найкращим повнометражним документальним кіно на Festival dei Popoli – міжнародному фестивалі документальних фільмів. Прем’єра в Україні відбудеться у 2021 році.

 

«Пишаємося, що у складі Товариства ми маємо таких людей, як Андрій. Ми завжди підтримуємо подібні ініціативи – адже світ повинен знати про героїв свого часу, а такі історії мотивують не здаватись та робити добрі справи», наголошує генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

 

Головний герой висловлює подяку режисерці фільму Аліні Горловій, генеральному продюсеру Максиму Наконечному, ко-продюсеру Patrick Hamm та усій знімальній організації Tabor Production, а також Національному комітету Товариства Червоного Хреста України, зокрема директору Максиму Доценку та координатору Європейського регіонального офісу Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Лілії Білоус, Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, Загону швидкого реагування Луганської обласної організації ТЧХУ з його командиром Петром Костирею, делегатам Данського Червоного Хреста Ользі та Дмитру Русаковим, команді проекту “Зменшення вразливості ризиків надзвичайних ситуацій у східній Україні” ТЧХУ на чолі з Романом Макеєнком та Галині Поштаренко – людині, яка дала перший поштовх на створення відеоролику про історію Андрія.

 

Довідково

 

Документальний фільм про долю Андрія Сулеймана має  кількарічну історію створення, починаючи від написання сценарію і кінчаючи пошуком спонсорів для фінансування зйомок.

Про те, як йшли справи зі зйомками у 2019 році, регулярно повідомляла у ЗМІ режисерка стрічки Катерина Сліпченко. (Див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2019-01-03-15386).

 

 

 

 

 

 

 

 

 АвторНадія Михайленко  

 

Фото – афіша фільму

За джерелом:

https://redcross.org.ua/2021/03/співробітник-тчху-став-героєм-повном/

 

Переглядів: 309 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 16:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024