Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 4 » Львівщина долучилась до міжнародного проєкту «Озеленення планети»
22:09
Львівщина долучилась до міжнародного проєкту «Озеленення планети»

СТАРТ – ВЗЯТО!

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 4 березня, в області дали старт важливій екологічній ініціативі –

Львівщина долучилась до міжнародного проєкту «Озеленення планети».

 

 

Зокрема, на площі Соборній висадили дві ялинки, що стали першими деревами, висадженими у Львові в межах цього проєкту. Так, представники області та міста передали дерева у горщику в руки молоді, які між собою передавали ці ялинки до місця висадки: із пл. Ринок на пл. Соборну.

 

Долучився до висадки дерев і голова Львівської ОДА Максим Козицький.

 

 

 

 

 

 

«Ця ініціатива дуже важлива в наш час. Зокрема, у лютому цього року вийшла книга Білла Гейтса «Як уникнути кліматичної катастрофи», і вона одразу увійшла у п’ятірку книг, які найбільше читають. У книзі автор назвав боротьбу з кліматичними змінами найбільшим викликом, з яким стикалось людство. Відтак, висадка дерев – це не лише наш внесок в озеленення міста, області чи країни. Це наш внесок у боротьбу з глобальним потеплінням. І завдяки таким ініціативам кожен з нас може бути долучений до важливої справи», - зазначив очільник області.

 

 

 

 

 

 

Також Максим Козицький розповів про лісорозсадницький комплекс із вирощування саджанців із закритою кореневою системою. Це перший такий комплекс в Україні і збудований він на Львівщині. Тут впроваджують сучасні європейські технології. Серед ідей - передати саджанці з інноваційного комплексу для висадки усім ОДА в Україні.

 

 

 

 

 

 

Ініціаторами проекту «Озеленення планети» є найбільший діловий клуб, який об'єднує лідерів українського бізнесу CEO Club Ukraine, засновником якого є Сергій Гайдачук та Національний проєкт Книга Рекордів України, генеральним директором якого є Анна Крисюк.

 

 

 

 

 

 

В проекті задіяні усі області країни, відповідно висадка відбуватиметься одночасно по всій Україні, а також у 100 країнах світу. Зокрема, головними локаціями висадки у Львові стануть: центр міста, територія вздовж трамвайної колії на Сихів, вул. Богданівська, лікарня швидкої медичної допомоги, Личаківський, Франківський та Шевченківський райони.

 

 

 

 

 

 

Глобальний екологічний проект «Озеленення планети» підтримують Львівська обласна адміністрація та Львівська міська рада.

 

 

 

 

 

 

Зокрема, 20 березня планується висадка 1 млн дерев за 24 години у всіх куточках світу. Місією ініціативи на наступні 3 роки є висадка 100 млн дерев по всій планеті і поширення цієї теми серед усіх верств населення, аби змінити екосвідомість людей для шанобливого ставлення до природи.

 

Довідково

 

Минулого року в межах глобального екологічного проєкту «Озеленення України» та Акції «1 000 000 дерев за 24 години», яка проходила 17 жовтня, було висаджено 1 831 333 дерев, в тому числі в Львівській області - 212 тисяч. Кількість видів дерев — 33. Також у знак солідарності до екопроєкту та України у 10 країнах світу було висаджено 115 дерев. Участь в акції взяли понад 50 000 учасників. Відповідно, було встановлено рекорд України, а результати внесено в Книгу рекордів України.

 

Фото – ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=57450https://loda.gov.ua/news?id=57450

 

Переглядів: 248 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024