Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 8 » Львівські лікарі вивели зі стану клінічної смерті 30-річного чоловіка
21:09
Львівські лікарі вивели зі стану клінічної смерті 30-річного чоловіка

 

ПОВЕРНУЛИ - ДО ЖИТТЯ

 

 

 

 

 

 

 

У Львові медики швидкої допомоги вивели зі стану клінічної смерті 30-річного чоловіка.

 

 

 

 

Про це повідомляє портал «Діло» з посиланням на Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф.

 

 

“Уже закінчую інтернатуру, а випадку серцево-легеневої реанімації на практиці не мала”, – бідкалася лікарка-інтерн Аліна Ярощук.

 

У Львові бригада медиків виводила пацієнта зі стану клінічної смерті, і куди у її складі потрапила лікарка-інтерн, – розповідає лікарка медицини невідкладних станів підстанції № 4 станції «Львів» Маріанна Купранець.

 

Ми повертаючись із попереднього виклику у складі бригади лікаря Маріанни Купранець, фельдшерки Уляни Ярини, лікарки-інтерна Аліни Ярощук та водія Степана Гудза, отримали дорогою новий: стан після судом, чоловік 30 років», – розповідає лікарка Маріанна Купранець.

 

«Коли приїхали на місце виклику, то й не підозрювали, що нас чекає. В під’їзді нашу бригаду зустріла перелякана сестра потерпілого, сказала, що він не дихає. Чоловік лежав на кухонному кутку, у нього були відсутні дихання, пульс, розширені зіниці, які не реагували на світло. Були встановлені ознаки клінічної смерті. Ми переклали його на підлогу й негайно розпочали реанімаційні заходи.

 

На моніторі дефібрилятора була безпульсова електрична активність, ритм, який не підлягає дефібриляції. Тому ми проводили по протоколу реанімацію недефібриляційного ритму з введенням кожних три хвилини адреналіну і непрямим масажем серця, штучною вентиляцією легень», – говорить лікарка.

 

«На 15-ій хвилині реанімації з’явилось поодиноке дихання і пульс. Прийняли рішення везти чоловіка до реанімації. Повідомили центральну диспетчерську, що за життєвими показами ми повеземо його у Восьму лікарню, бо мали б везти у ЛШМД, проте це інший кінець міста, а часу у нас обмаль. Тож попросили диспетчерів, аби вони повідомили Восьму лікарню, що ми веземо чоловіка в тяжкому стані. За якихось 3-4 хвилини наш водій домчав до місця призначення. Там нас уже зустрічала реанімаційна бригада у повному складі», – продовжує Маріанна Купранець.

 

«Алгоритм порятунку відпрацьований бездоганно, до того ж доктор чітко у своїй медичній документації описала послідовність своїх дій і ревізію стану пацієнта. Медики встановили діагноз клінічна смерть, виконали алгоритм оцінки стану пацієнта і приступили до реанімаційних заходів, – каже завідувач інформаційно-аналітичного відділу медичної статистики, лікар-кардіолог, лікар медицини невідкладних станів Ліля Павлівна Сирота.

 

Молода, без великого досвіду (Маріанні Купранець всього 26 років, – авт.), проте з неабиякими знаннями! Лікарка діяла відповідно до затверджених протоколів з порятунку життя, все було проведено бездоганно, й пацієнт живий доправлений до лікарні».

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://dilo.net.ua/novyny/lvivski-likari-vyvely-zi-stanu-klinichnoyi-smerti-30-richnogo-cholovika/

 

Переглядів: 284 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 00:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024