Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 11 » В Івано-Франківську "швидкі" з COVID-хворими годинами чекають біля лікарень
14:15
В Івано-Франківську "швидкі" з COVID-хворими годинами чекають біля лікарень

ВИПРОБУВАННЯ  - ДЛЯ  ВСІХ

 

 

 

 

 

 

У місті катастрофічно не вистачає місць у лікарнях для важких хворих з коронавірусною інфекцією.

 

 

Хворі з важкою формою коронавірусу в Івано-Франківську по дві години були змушені чекати госпіталізації в машинах "швидкої допомоги".

 

Про це розповів мер міста Руслан Марцінків в ефірі радіостанції Західний полюс.

 

"Учора була реальна ситуація, коли швидкі на Матейки (міська клінічна лікарня №1, яка приймає COVID-хворих, - ред.) стояли і чекали звільнення місця з хворими середнього та тяжкого ступеня. Люди чекали по дві години на швидкій, щоб отримати госпіталізацію, своє місце", - сказав Марцінків.

 

 

 

 

 

 

Він також зазначив, що в COVID-лікарнях змушені виписувати пацієнтів з більш легкою формою хвороби, щоб надати допомогу тим, хто потребує негайної кисневої терапії та постійного спостереження лікарів.

 

"Я неодноразово звертався в обласну владу, Кабмін, з проханням розгортати додаткові ліжко-місця в обласних закладах охорони здоров'я. Я вже не вірю, що в цьому напрямку будуть якісь зрушення", - зазначив Марцінків.

 

За його словами, серед проблемних питань в боротьбі з коронавірусом залишається доплата медикам, яку зараз здійснює місцева влада. НСЗУ на доплати в січні направила медикам, які працюють з хворими на коронавірус, 50% до зарплати, в лютому - лише 30%.

 

"Ми не можемо тільки своїми силами подолати епідемію. Дороги - це добре, але коли є людські життя, то, може, краще перенаправити кошти на них... Не може бути так, як це було кілька днів тому, коли жінку везли до Заболотова, там не було місця, потім в Коломию, де теж відмовили, а коли жінку везли в Калуш, вона, на жаль, померла", - переконаний мер Франківська.

 

Марцінків розповів, що влада міста раніше розгорнула 162 ліжко-місця в міському пологовому центрі, а тепер планує розгорнути ще 120 в поліклініці на вулиці Довгій - у восьмиповерховому будинку для COVID-хворих виділять два поверхи.

 

Раніше повідомлялося, що в Івано-Франківську всі COVID-лікарні переповнені, люди лежать в коридорах. На ліжка, які призначалися для пацієнтів з іншими хворобами, поклали пацієнтів з COVID.

 

А напередодні стало відомо, що в місті розгорнуто новий COVID-госпіталь. Його створять на базі міської поліклініки №2.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4336417-v-ivano-frankivsku-shvydki-z-COVID-khvorymy-hodynamy-chekauit-bilia-likaren

 

Переглядів: 257 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 21:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024