Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 12 » ЛОО ТЧХУ – учасник проекту «Сприяння захисту, добробуту та соціальній згуртованості вразливих груп в Україні»
15:20
ЛОО ТЧХУ – учасник проекту «Сприяння захисту, добробуту та соціальній згуртованості вразливих груп в Україні»

 

«КРУГЛИЙ  СТІЛ» У НОВОЯВОРІВСЬКУ

 

 

 

 

 

 

 

Львівська ОО ТЧХУ – учасник проекту за підтримки Данського Червоного Хреста

 «Сприяння захисту, добробуту та соціальній згуртованості вразливих груп в Україні».

 

Вже третій рік як на Львівщині запроваджено програму за підтримки Данського Червоного Хреста, спрямованого на психосоціальну підтримку вразливих груп населення, про що неодноразово повідомлялося на нашому сайті.

 

Цьогоріч цей напрямок роботи знову одержав підтримку. Так, наприклад, вчора, 11 березня, в рамках програми «Сприяння захисту, добробуту та соціальній згуртованості вразливих груп в Україні» відбувся візит червонохрестівців у Новояворівську ОТГ.

 

 

 

 

 

 

 

Делегацію червонохрестівців очолювала голова Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Уляна Стельмах.

 

 

 

 

 

 

 

В делегацію входили працівники і волонтери з Львівської ОО ТЧХУ та з Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

Львівщину представляла також Катерина  Крикля, координатор програми з психосоціальної підтримки Червоного Хреста на Львівщині.

 

 

 

 

 

 

 

З ними була у м. Новояворівську і волонтерка Ярина Юричко, котра входить у групу з психосоціальної підтримки вразливих верств населення, якими опікується Червоний Хрест Львівщини. (Замальовку про неї див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2020-05-28-19465).

 

Делегація з Києва на цей раз була навіть численнішою, ніж зі Львова. У неї входили: Юлія Ющенко, Катерина Остапенко, Наталія Корнієнко, Віталій Ферчук, - всі працівники з відділу психосоціальної підтримки вразливих груп населення в НК ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Червонохрестівців зустрічали працівники соціальних служб міста на чолі з головою Новояворівської ОТГ Володимиром Мацелюхом.

 

 

 

 

 

 

Директорка Соціального центру «Регіна» Наталія Кулик також була серед тих, хто зустрічав гостей з Червоного Хреста зі Львова та Києва.

 

 

 

 

 

 

Завдяки господарям зустрічі та організаторським здібностям голови Новояворівської РО ТЧХУ Надії Абрамчук, у цей день, 11 березня, був проведений "круглий стіл" на тему «Згуртування громад».

 

 

 

 

 

 

Уляна Михайлівна презентувала присутнім нинішню діяльність і план роботи Львівської ОО ТЧХУ на поточний рік, коротко торкнулася історії Червонохресного Руху, накреслила перспективи майбутньої співпраці.

 

 

 

 

 

 

Катерина Крикля, розповідаючи про підсумки запровадження на Львівщині за два минулих роки програми з ПСП, яку підтримує  Данський Червоний Хрест, наголосила, що розраховує на сприяння місцевої влади у запровадженні цієї програми й у м. Новояворівську та околицях.

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що зважаючи на карантин, зустріч пройшла з дотриманням усіх санітарних норм, які необхідно виконувати у таких випадках.

 

 

 

 

 

 

Після завершення зустрічі за "круглим столом", червонохрестівців ближче ознайомили із Соціальним центром «Регіна», створеному у 2017 році для людей з обмеженими можливостями та особливими потребами.

 

За цей час тут започатковано багато видів діяльності із соціального захисту. В Центрі дбають про реабілітацію і постійний розвиток своїх підопічних. І результати обнадійливі. Торік, наприклад, під час спортивних змагань першості Львівської області з бочче серед спортсменів з УОРА (людей з обмеженими можливостями) третє місце посів Назарій Пазиняк – вихованець Новояворівського соціального центру «Регіна».

 

 

 

 

 

 

В соціальному центрі безкоштовно надають послуги масажу (лікувальний, масаж обличчя, гігієнічний масаж), проводять психологічну діагностику та психологічну реабілітацію.

 

«Завдяки «Регіні», ми можемо тепер надавати людям з неповносправністю не лише відчути себе корисними і потрібними суспільству, а й забезпечуємо їм неоціненну змогу розвиватися, самореалізуватися, вільно спілкуватися та розкриватися світові. Наша благодійна організація «Дитячі мрії» три роки поспіль вивчала досвід роботи аналогічних центрів у Нідерландах – країні, яка займає провідне місце серед держав Європи з питання опіки над людьми з обмеженими можливостями. На превеликий жаль, державних установ такого типу, в нашій країні ще дуже мало»,  розповіла Наталія Кулик, про ввірений її опіці заклад соціального захисту.

 

 

 

 

 

 

Матеріали "круглого столу" та особисті враження делегатів – червонохрестівців стануть тим підґрунтям, на якому буде розроблено і запропоновано незабаром для підпису обом сторонам, - Львівській ОО ТЧХУ та Новояворівській ОТГ, - відповідного Меморандуму про співпрацю.

 

Фото – Наталії Кулик, Ярини Юричко

Прес - служба Львівської обласної організації ТЧХУ

 .

 

Переглядів: 475 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 11:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024