Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 14 » 14 березня – День українського добровольця
22:36
14 березня – День українського добровольця

ДАНИНА  ХОРОБРИМ

 

 

 

 

 

Сьогодні, 14 березня, в Україні відзначають День добровольця. Голова Львівської обласної

державної адміністрації Максим Козицький взяв участь в урочистостях у Будинку воїна.

 

На зустріч приїхали мешканці Львівщини, які з перших днів російської військової агресії на Донбасі з власної волі стали на захист незалежності, суверенності та територіальної цілісності України.

 

«Без перебільшення хочу сказати, що якщо б не добровольці, то невідомо де б зараз були кордони самопроголошених республік. Саме завдяки вам інші частини території України можуть жити сьогодні спокійним та мирним життям. Ви стали першою іскрою, з якої розгорівся вогонь спротиву проти збройної конфлікту на сході України», - сказав Максим Козицький. - Земля Донбасу скроплена кров’ю: чужою і своєю, ворожою і рідною.  Як говорив визначний діяч української революції 1917-1921 років Симон Петлюра, «кров, пролита для величної мети, не засихає». Вона кличе до продовження розпочатого».

Очільник області закликав завжди пам’ятати про тих, хто загинув у степах Донеччини.  Присутні вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання. «Маємо продовжувати нашу боротьбу до повної деокупації українських земель», - сказав Максим Козицький.

Нагадаємо, 14 березня 2014 року 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Потім до них приєдналися ще тисячі людей, які вирушили на Донбас. Новоствореному батальйону присвоїли ім‘я генерала Сергія Кульчицького, який загинув 29 травня 2014 року під час бойових дій у Слов‘янську.

 

Фото – ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=57643

 

Переглядів: 262 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 15:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024