Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 17 » Хворі на Львівщині є носіями нового різновиду коронавірусу, - епідеміолог
17:44
Хворі на Львівщині є носіями нового різновиду коронавірусу, - епідеміолог

 

ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СИТУАЦІЯ – ПОГІРШУЄТЬСЯ

 

 

 

 

 

 

У зв’язку з складною ситуацію захворюваності на коронавірус планують

збільшити кількість ліжкомісць в опорних лікарнях Львівської області.

 

 

Про це йшлося 16 березня під час засідання обласного Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пише Dailylviv.

 

“На жаль, епідеміологічна ситуація в області погіршується. Щодо кількості госпіталізованих осіб ми перевищили показники жовтня. На сьогодні нам необхідно забезпечити додаткових 600 ліжкомісць, щоб у випадку збільшення кількості хворих бути готовими надати належну допомогу і врятувати людські життя. Тому маємо працювати синхронно і запропонувати комісії ТЕБ і НС конкретні пропозиції”, – зазначив  керівник робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.  

 

У межах засідання штабу директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис поінформував, що у порівнянні з лютим,  заповненість ліжкомісць у медзакладах зросла втричі.

 

“Cтаном на ранок 16 березня в стаціонарах перебуває 2295 хворих, ліжкова мережа заповнена на 58%. Ще минулого тижня цей показник становив 50%. Щоденно у стаціонари ми госпіталізуємо від 240 до 270 пацієнтів, якщо порівнювати з жовтнем, то такого не спостерігалось, наш “рекорд” становив – 250. Також, якщо у період трьохтижневої давності швидка виїжджала в добу 35 разів до пацієнтів із підозрою на коронавірус, то сьогодні понад 100 викликів”, - зазначив Орест Черемерис.

 

Медики застерігають,  хворі на Львівщині є носіями різновиду коронавірусу, який відрізняється від тих,  що був раніше.

 

“Це не британський штамп, не південноафриканський, а новий із зміненим антигеном. Це може свідчить про одну з причин зростання кількості захворювань. Тенденція приросту хворих за останніх 14 днів в порівнянні з попередніми двома тижнями є невтішною, загалом по області приріст на 21 %. Вище середньообласних показників – Львівський та Дрогобицький райони, у той же час Яворівський виходить на темпи приросту хворих. Щоб запобігти зростанню ковідних пацієнтів, контактних з хворими необхідно вносити у додаток “Дія”. Питання переходу на онлайн навчання теж є пріоритетним. Щодо роботи громадських закладів, то їх роботу необхідно обмежити, щоб не допустити колапсу медичної системи. Окрім того, за державні кошти є доставлені швидкі тести, важливо їх максимально використати. Якщо ми сьогодні будемо вживати необхідні заходи, то зможемо уникнути епідеміологічного піку”,  – наголосила епідеміолог, керівник лабораторного центру Наталія Іванченко.

 

За підсумками засідання, Іван Собко доручив профільному департаменту пропрацювати спільно з міською владою та керівниками районів механізм збільшення кількість ліжкомісць в опорних лікарнях та відповідне рішення винести для затвердження комісією ТЕБ І НС.

 

Довідково:

 

 

Починаючи з 19 березня, як ми уже повідомляли,  у Львові  оголошено –  локаут.

 

 

Фото – ЛОДА

За джерелом:

https://dailylviv.com/news/medytsyna/khvori-na-lvivshchyni-ie-nosiyamy-novoho-riznovydu-koronavirusu-89912?fbclid=IwAR1XOBQ9YIwJG9-eCjYet29cgoL4C_jWSfQfKd6vWGQqMq2EH2TA0m92umg#.YFEBDeTdnVo.facebook

 

Переглядів: 286 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024