Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 18 » В Україні заднім числом знижують пенсії і змушують повернути переплату
19:17
В Україні заднім числом знижують пенсії і змушують повернути переплату

ПРИЙШЛИ  ПЕРЕВІРКИ  - ПОЧАЛИСЯ  СУДИ

 

 

 

 

 

 

Пенсійний фонд України перевіряє пенсії, які призначають українцям. І горе тому, у кого знайдуть порушення.

Якщо є непідтверджений стаж або непідтверджений розмір зарплати - ПФУ може знизити пенсію заднім числом,

а переплату зобов'язати повернути до бюджету через суд.

 

 

 

Про це повідомляє «Обозреватель» з посиланням на інформацію із судових справ у публічних реєстрах.

Один із прикладів - справа від 12 березня, яку розглядав Дніпропетровський окружний адміністративний суд. Український пенсіонер подав до суду на місцеве відділення ПФУ, яке за результатами перевірки зменшило пенсію українцю з 12,2 тис. грн до 4 тисяч.

«При інвентаризації за довідками, виданими, починаючи з січня 1992 року, за яким в помісячному розрахунку розмір заробітної плати або сума доходу перевищує 5,6 розміру середньої заробітної плати в Україні на день отримання зазначених сум, проводиться перевірка обґрунтованості їх видачі та відповідності зазначених у них сум заробітної плати (доходу) первинними документами, якщо в пенсійній справі відсутні матеріали такої перевірки», – йдеться в поясненні суду, який став на бік позивача і зобов'язав чиновників повернути все, як було.

Інші справи скінчилися для одержувачів пенсії не дуже добре. 2 березня в Одеській області Іллічівський міський суд 2 березня задовольнив позов Пенсійного фонду до місцевого студента, який отримував пенсію через втрату годувальника. Студент був відрахований, але продовжував отримувати пенсію, на яку вже не мав прав - тому тепер йому доведеться повернути бюджету 6,2 тисячі гривень.

11 березня Луганський окружний адміністративний суд розглянув позов місцевого жителя, якому ПФУ переглянув пенсію з 5,9 тисячі до 5,5 тисячі гривень, плюс зобов'язав його щомісяця повертати до бюджету 331 грн через наявність непідтвердженого стажу. Тут суд став на бік ПФУ і залишив його рішення без змін.

Нагадаємо, в Україні може з'явитися ще один вид пенсійних виплат - пенсія за особливі заслуги для громадян, які були відзначені Грамотою Верховної Ради України або Почесною грамотою ВР.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.slovoidilo.ua/2021/03/17/novyna/suspilstvo/ukrayini-zadnim-chyslom-znyzhuyut-pensiyi-zmushuyut-povernuty-pereplatu

 

 

Переглядів: 248 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 16:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024