Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 23 » До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом: Волонтери Черкаської міської організації ТЧХУ - дітям
18:55
До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом: Волонтери Черкаської міської організації ТЧХУ - дітям

ВОЛОНТЕРИ – НА ДОРОЗІ МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

До Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом Черкаська міська організація

підготувала 50 продуктових наборів для дітей і передала їх через своїх волонтерів.

 

 

 

 

 

 

 

Серед волонтерів Черкаської МО ТЧХУ найбільш  активні студенти тутешньої медичної академії.  Вони протидіють Сovid-19, як учасники профілактичної інформаційної кампанії, розгорнутої Товариством Червоного Хреста України в усіх без винятку регіонах нашої держави.

 

 

 

 

 

 

Зокрема, деякі викладачі  вже працюють волонтерами  благодійної організації «Черкаси проти коронавірусу» та ще 15 студентів виявили бажання долучитись до роботи у штабі. Крім цього, семеро студентів за власної ініціативи продовжують працювати у Обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, знаходячись фактично на передовій у боротьбі з вірусним збудником.

 

 

 

 

 

 

У період посилення карантинних заходів за сприяння керівництва навчального закладу були сформовані продуктові набори першої необхідності для ветеранів академії. Крім продуктів до «соціального кошику» увійшли і фармацевтичні препарати для підтримки імунітету, медикаменти для лікування застуди.

 

Від початку карантину деякі викладачі Черкаської медичної академії почали шити тканинні маски. Зокрема, завідувач медсестринським  відділенням, викладач-методист Валентина Чубенко пошила кілька сотень таких масок, які були різного кольору та моделей. Щодо марлевих масок, то їх масово шиють учасники волонтерського руху, що діє у академії. Ці маски вільно розповсюджуються серед малозабезпечених та людей літнього віку.

 

Приємно, що у лікувальних закладах Черкаської області працює більше сотні студентів медичної академії, поєднуючи роботу з навчанням.

 

Студенти Черкаської медичної академії допомагають Армії — плетуть маскувальні сітки. Наразі, підготовлено та відправлено бійцям більше 400 м2 таких сіток.

 

 

 

 

 

 

Студенти-волонтери відвідують Центр паліативної допомоги Черкаського обласного онкологічного диспансеру. Майбутні медики приходять до пацієнтів з концертом та квітами, щоб підтримати їх та розрадити, відволікти від сумних думок… Паліативна допомога не додає днів до життя, але додає життя до днів… У цьому чимала заслуга і волонтерів Червоного Хреста.

 

Студенти фармацевтичного відділення Черкаської медичної академії проводять ярмарки кондитерських виробів, а зібрані кошти передають дітям, які лікуються в гематологічному відділенні Черкаського обласного онкологічного диспансеру.

 

 

 

 

 

 

Волонтерський загін Черкаської медичної академії проводить роботу з дітками в гематологічному центрі Черкаського обласного онкодиспансеру. Студенти разом з пацієнтами лікарні беруть участь у психосоціальній підтримці маленьких пацієнтів: займаються з ними різними видами творчості, грають у цікаві ігри, відволікають від проблем, що так рано торкнулись цих крихіток.

 

 

 

 

 

 

Волонтерський загін та студенти академії на зібрані кошти  придбали  велику  кількість різноманітних подарунків для маленьких пацієнтів відділення, та здійснили адресну фінансову допомогу хворій дитині, яка вже понад рік проходить лікування  у відділені дитячої гематології.

Лікарі, батьки та діти  відділення вдячні нашим  студентам за щирість їх  вчинку. Волонтерський загін у своїй роботі керується крилатими  словами Аристотеля: «Робити добро іншим — не обов’язок, але це радість, яка покращує здоров’я і приносить щастя».

 

 

Фото – Черкаської МО ТЧХУ

Анна Горбач,

голова Черкаської міської організації ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 238 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 14:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024