Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 25 » Міжнародний день солідарності з працівниками, які утримуються під вартою чи зникли безвісти
22:37
Міжнародний день солідарності з працівниками, які утримуються під вартою чи зникли безвісти

 

ЗЛО – ВОРОГ  МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

 

Бейрут (AFP) - Більше 50 співробітників ООН були вбиті, ув’язнені або зникли безвісти в результаті війни,

якої була охоплена Сирія. (Управління ООН з координації гуманітарних питань, AFP: 25 березня 2016 року).

 

 

У заяві з нагоди Міжнародного дня солідарності із затриманими або зниклими безвісти співробітниками зазначено, що війна також вдарила і по співробітниках організації Червоного Хреста та інших міжнародних місій.

 

"В цілому 35 співробітників Організації Об’єднаних Націй, як і раніше, залишаються в якості затриманих або інформація про їх місцезнаходження відсутня," - додано в повідомленні, з посиланням на агентство по роботі з палестинськими біженцями.

 

"З самого початку кризи в Сирії в березні 2011 року, 17 членів ООН, 53 сирійських та арабських співробітника Червоного Хреста і добровольців, а також вісім палестинських співробітників Товариства Червоного Хреста і добровольці втратили свої життя," - йдеться в повідомленні агентства. Сотні медичних працівників також були вбиті при виконанні своїх службових обов’язків.

 

"Тільки з 1 січня 2015 року, правдиві звіти показують, що принаймні 55 співробітників були вбиті в Сирії", - за інформацією Управління з координації гуманітарних питань при ООН. Регіональний координатор з гуманітарних питань агентства з моніторингу сирійського конфлікту, Кевін Кеннеді, повідав про "пригомшливу і похмуру реальність". Кеннеді закликав всі протиборчі сторони в Сирії надавати захист працівникам гуманітарних організацій, а також зажадали звільнення викраденого персоналу ООН.

 

"Ми закликаємо до безумовного і негайного звільнення тих колег, які продовжують залишатися під вартою ..." - сказав він.

 

Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти співробітниками відзначається щороку в річницю викрадення Алека Коллетта, журналіста, який працював для агентства Організації Об’єднаних Націй і сприяв в організації робіт для допомоги палестинським біженцям на Близькому Сході. Він був викрадений озброєними людьми в 1985 році, його мертве тіло було виявлено тільки в 2009 році. Його розстріляли в долині Бекаа в Лівані.

 

Міжнародний день солідарності із затриманими та зниклими безвісти співробітниками набув ще більшого значення в останні роки, після того, як атаки проти Організації Об’єднаних Націй активізувалися. Це день для об’єднання та мобілізації дій, вимоги справедливості і зміцнення рішучості захищати співробітників і миротворців ООН, а також їхніх колег з шеренги неурядових організацій та преси.

 

Станом на 15 березня 2015 року, 33 співробітника ООН і пов’язаного з ними персоналу були затримані державними органами в 15 країнах. Один співробітник є зниклим, ще два залишаються в ув’язненні у викрадачів.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=741

 

Переглядів: 268 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024