Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 29 » Львівська ОО ТЧХУ – сприяє самопізнанню школярів м. Львова
22:51
Львівська ОО ТЧХУ – сприяє самопізнанню школярів м. Львова

 

МОЛОДЬ І ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ

 

 

 

 

 

 

 

 

Самопізнання — це своєрідний механізм пізнавальної діяльності людини, в основі якого лежить процес рефлексій. Процес самопізнання вимагає від суб'єкта значних зусиль, невпинної праці над собою, тому Червоний Хрест приходить на допомогу тим, хто цього потребує.

 

 

 

Самопізнання дозволяє відкрити себе, виявити свої позитивні якості, можливості та задатки, які потім шляхом самовиховання людина зможе перетворити в здібності, а талант — у стійку рису характеру.

 

Націленість людини на пізнання своїх фізичних, психічних можливостей, свого місця в  соціумі складає сутність самопізнання.

 

Пізнання самого себе — початковий етап самовиховання особистості, вивчення нею своїх властивостей, системи цінностей, життєвих намірів, провідних мотивів і мотивацій, характеру, темпераменту, особливостей процесів пізнання (відчуття, сприйняття, пам'яті, уваги, мислення, мовлення тощо).

 

Самопізнання дає можливість самостійно визначити шляхи успіху в певній сфері діяльності, проаналізувати та удосконалити свою повсякденну діяльність, як у підлітковому, так і в дорослому віці.

 

Так як школи під час карантину закриті і навчання проводиться у дистанційному режимі, то тренінги з психосоціальної підтримки підопічних Червоний Хрест Львівщини переніс у бібліотеки, та в онлайн режим.

 

 

 

 

 

 

Днями одне з таких занять волонтерки Львівської ОО ТЧХУ, -  Оля та Марта, - провели у дитячій бібліотеці на Окружній. Це була надзвичайно цікава інтерактивна гра «Слухати і чути» з підлітками - учнями 8-А класу СЗШ №77.

 

«Працювали в групах, отримували завдання від координаторів та виконували їх, вчилися говорити і намагалися бути почутими. А ще працювали над своїми помилками - пам'ятати про особистий простір, не давати оцінок та порад, і завжди бути ввічливими», - резюмували працівники бібліотеки на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

 

 

 

 

 

 

Можна з певністю сказати, що такі тренінги для школярів і молоді, які сприятимуть їх самопізнанню і вибору подальшого шляху в  дорослому житті, будуть проводитися і надалі.

 

Фото – дитячої бібліотеки на Окружній/ Facebook

Олександр Апостолюк,

волонтер Червоного Хреста Львівщини

 

 

Переглядів: 255 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024