Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Квітень » 14 » Союз приватного підприємництва і благодійництва – веління часу
18:16
Союз приватного підприємництва і благодійництва – веління часу

ЩАСТЯ – ДЛЯ  ВСІХ, А НЕ ЛИШЕ ДЛЯ СЕБЕ

 

 

 

 

 

 

«Успішні люди приречені подумати про те, що вони залишать після себе», -

констатує Ірина Барах про модель взаємодії бізнесу та благодійності

 

 

 

Підприємець Ірина Барах (на знімку) придумала модель ефективної взаємодії бізнесу та благодійних фондів, яка може стати прикладом для тих успішних людей, які готові допомагати тим, хто цього потребує.

 

Про те, як ефективно взаємодіяти бізнесу і благодійній сфері, Барах розповіла в інтерв'ю виданню "Новое время", пише УНН.

 

"Глибоко переконана, що успішні люди приречені рано чи пізно подумати про те, що вони залишать після себе. Що доброго і хорошого вони зробили не лише для себе, а й для інших людей, і що буде після них?

Не люблю пафос, але наш приклад може дати бізнесу своєрідний шанс ризикнути стати справжнім і відповідальним не лише перед державою, а й перед суспільством, національною елітою, якої у нас, на превеликий жаль, ще, мені здається, немає.

Справжня еліта - це особливі люди, які усвідомлюють свою справжню людську роль і відповідальність перед суспільством, де вони живуть. Ці люди розуміють, що вони з себе представляють, де і чому вони стали успішними, завдяки яким обставинам і для чого їм згори були дані можливості благополуччя, можливості залишатися і бути людьми, які живуть і збільшують свій добробут не лише заради себе, користуючись ресурсами того ж, нехай слабкого і не розвиненого, суспільства, а також жити в ім'я добра і милосердя для інших людей", - впевнена Ірина Барах.

 

Минуло чотири роки, як Ірина створила сільгосппідприємство "Рідна земля".

 

"Виходячи з бажання створити систему допомоги нужденним, яка могла б самостійно фінансувати велику частину своєї діяльності, не покладаючись лише на зовнішні джерела доходу, ми спільно з громадською організацією інвалідів і заснували сільськогосподарське підприємство "Рідна земля". Я внесла оборотні кошти, надала сільгосптехніку і допомогу в адмініструванні підприємства, а громадська організація отримала право на постійне користування 1700 га сільськогосподарських земель", - розповіла Ірина Барах.

 

Благодійним фондом "Мій дім", завдяки коштам, заробленим підприємством, відкрито в Херсонській області Центр для батьків і дітей, які потрапили в складні життєві обставини. Не так давно в області було відкрито вже 8-а філія Центру.

 

Концепція взаємодії полягає в тому, щоб за приватні кошти бізнесу створити комерційне підприємство, яке передається у власність та управління громадської організації, що підтримує соціально-спрямовані програми, які реалізує благодійний фонд і сама громадська організація.

 

Таким чином, створюється модель союзу бізнесу та благодійності, де кожен робить, що вміє. Бізнес створює за власний кошт і підтримує своїми ресурсами "на старті" виробничу структуру, яку надалі й передає у власність і управління громадської організації однодумців, що і визначає напрями використання прибутку.

 

Благодійний фонд водночас займається практичною роботою, залучаючи при цьому інших спонсорів, волонтерів, територіальні громади та державу, розширюючи таким чином кількість учасників.

 

Сьогодні "Рідна земля" вирощує різноманітні сільськогосподарські культури, такі як: сою, кукурудзу, соняшник, пшеницю, ячмінь, ріпак, - і отримує стабільний прибуток, до 10 млн грн на рік.

 

Частина прибутку спрямовується на зміцнення активів самого підприємства, а більша частина йде на підтримку і розвиток соціальних проектів у сільській місцевості.

 

Так, наприклад, підприємство направляє зароблені гроші на відкриття в районах Херсонської області Центрів підтримки сімей та дітей, які потрапили в складні життєві обставини; підтримку сімей, де батьки втратили роботу і можуть бути позбавлені батьківських прав.

 

"Хоча зароблених грошей не вистачає на всі наші ідеї, наша першочергова задача - дати, що називається, "вудочку". Глобально - ми прагнемо залучити до цих людських процесів більшу частину громади, місцевих підприємців та аграріїв, які, до речі, вже поповнюють "банк їжі і продовольства", жертвують якісь кошти. Врешті, все суспільство страждає від того, що дітей від бідних батьків забирають до інтернатних закладів, що підлітки "сідають" на алкоголь і наркотики, що чоловіки п'ють, що нікуди вийти, немає роботи, а тим більше немає ідеї, навколо якої можна всім разом згуртуватися", - вважає Ірина Барах.

 

Підприємець зазначила, що вже зараз бачить щирий інтерес і підтримку з боку регіонального бізнесу і місцевих громад. Але для того, щоб ідея завойовувала все нових прихильників, про неї потрібно більше говорити в ЗМІ, соціальних мережах, відомчих виданнях.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1925062-uspishni-lyudi-prirecheni-podumati-pro-te-scho-voni-zalishat-pislya-sebe-irina-barakh-pro-model-vzayemodiyi-biznesu-ta-blagodiynosti

 

Переглядів: 282 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 01:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024