Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Квітень » 18 » Сьогодні Товариство Червоного Хреста України відзначає 103 річницю свого заснування
09:20
Сьогодні Товариство Червоного Хреста України відзначає 103 річницю свого заснування

103 РОКИ – У ВИРІ ПОДІЙ НА НИВІ МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

"Товариство Червоного Хреста України кожного дня турбується про те, щоб полегшити постраждалим

їхнє горе, захистити життя, здоров’я та гідність людини", - Уляна Стельмах, голова Львівської ОО ТЧХУ .

 

 

 

 

 

 

 

Перший з’їзд Товариства Червоного Хреста України відбувся 18 квітня 1918 року. З цього дня розпочалася його активна діяльність як самостійного Національного Товариства. У різні історичні періоди – як у мирний час, так і при збройних конфліктах та надзвичайних ситуаціях – Червоний Хрест є надійним помічником держави в її гуманітарній діяльності.

 

 

 

 

 

 

Боротьба з голодом та епідеміями, створення шпиталів, патронажної служби, пунктів харчування для малозабезпечених, допомога пораненим у роки збройних конфліктів, організація донорського безоплатного руху, перші гуманітарні осередки для людей з інвалідністю, допомога постраждалим від Чорнобильської катастрофи, визнання державою заслуг Товариства, створення Служби розшуку – стали основними етапами становлення Товариства Червоного Хреста України за понад його сторічну історію.

 

Вже другий рік Товариство Червоного Хреста України святкує день народження у складний час. Пандемія коронавірусної інфекції мобілізувала всі ресурси Львівської обласної організації ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

Міські та районні організації  Товариства передають медичним установам, рятувальникам, поліції, соціальним службам тощо засоби індивідуального захисту: маски, респіратори, медичні набори, захисні халати, рукавички, ковдри тощо. В активній співпраці з місцевими органами влади, благодійниками і партнерами червонохрестівці надають лікарням обладнання, розчини для дезінфекції, засоби індивідуального захисту, продукти і напої.

 

 

 

 

 

 

 

 

У час наближення Великодня волонтери ЛОО ТЧХУ турбуються, щоб самотні літні люди, громадяни з інвалідністю не засмучувалися від неможливості купити чи приготувати святкову випічку, і пригощають їх смаколиками в різних куточках країни. . Щоб зменшити ризик інфікування, волонтери та співробітники Червоного Хреста України по всій території області організували торік доставку продуктів людям у потребі разом із захисними масками та інформаційними пам’ятками про те, як уникнути зараження коронавірусом.

 

 

 

 

 

 

Волонтери Загону швидкого реагування Червоного Хреста «ГОРС» надають допомогу туристам в Карпатах з дотриманням карантинних вимог, які були запроваджені на Львівщині і діятимуть до 4 травня . Вони налагодили співпрацю з Державною службою з надзвичайних ситуацій України та іншими організаціями, щоб спільними силами запобігати поширенню коронавірусної інфекції в області.
 

 

 

 

 

 

 

Львівською ОО ТЧХУ підписані меморандуми про співпрацю і взаємодопомогу з Департаментом охорони здоров'я ЛОДА, Українським Лікарським Товариством у Львові та іншими організаціями з метою поліпшення надання послуг вразливим верствам населення.

 

 

 

 

 

 

Активно проводиться навчання молоді. Школа соціальних ініціатив (ШСІ) онлайн – це нова методика навчання наших волонтерів. Впровадити її швидко та якісно Товариство Червоного Хреста України змогло за допомогою проєкту «Молодіжні лідери України» у рамках ініціативи «Волонтерство – це твій ПЛЮС».

 

 

 

 

 

Волонтери Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України 27-29 листопада минулого року на платформі Zoom розробили проєкти з актуальними темами для суспільства, які реалізують впродовж двох місяців. Після 2-денного навчання командоутворенню, лідерству та Sprint’у кожна група учасників розробила та вдосконалила 2 соціальні проєкти, які вже готові до реалізації. Запрошеними тренерами ШСІ були Вікторія Фарафонова та Софіко Харчилава, фасилітатори – Олена Мельник і Дмитро Новокрестов. Бажаємо хлопцям та дівчатам удачі та наснаги в реалізації їх проєктів!

 

 

 

 

 

 

 

 

Товариство Червоного Хреста України, відзначаючи 103 річницю свого заснування,

закликає усіх з особливою відповідальністю поставитися до карантинних заходів.

 

Волонтери діють - для вас! Залишайтеся вдома - для них!

 

 

Довідково:

 

Долучитися до волонтерства у Червоному Хресті України можна за посиланням – https://redcross.org.ua/volunteer/

Підтримати діяльність Червоного Хреста можна пожертвами за посиланням – https://redcross.org.ua/donate/

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 511 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024