Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Квітень » 20 » 20 квітня: сьогодні світ відзначає День вдячності волонтерам
19:00
20 квітня: сьогодні світ відзначає День вдячності волонтерам

ПОДЯЧНИЙ  ДЕНЬ  ДОБРОТВОРЦЯМ

 

 

 

 

 

 

Щорічно 20 квітня людство висловлює вдячність усім, хто знайшов у собі силу волі,

відвагу та доброту серця - здійснювати добрі справи, не вимагаючи за це нічого.

 

 

Нинішній День не треба плутати з тим святом, яке відзначаємо 5 грудня, як міжнародний День волонтера - International Volunteer Day. Україна - єдина країна у світі, де цей день переходить в День збройних сил, який відзначається 6 грудня.



Офіційно вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, у 1920 році, у Франції, під Страсбургом, був здійснений перший волонтерський проект за участю німецької та французької молоді, у рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в районі місць найзапекліших боїв між німецькими й французькими військами. Потім цю естафету підхопила Індія, й рух поширився світом.

 

В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

 

 

 

 

 

 

Утім, як всенародний рух патріотів українське волонтерство зародилося з Майдану. Тільки всеукраїнські волонтерські організації обраховуються сьогодні десятками, а волонтерів - сотні і тисячі.

 

 

 

 

 

 

 

На сьогоднішній день волонтери — це мобільна резервна армія України. У ній є свої постачальники, медичні підрозділи, авторемонтні майстерні, фінансисти, медичний транспорт, служба тилу (яка виробляє необхідні для армії речі і продукти).

 

 

 

 

 

 

У добротворців нашої доби, в т.ч. і тих, хто є членом Товариства Червоного Хреста України, є навіть свої засоби масової інформації: сьогодні в Україні волонтери стають відомими блогерами, пишуть розлогі звіти про свою діяльність у соцмережах і т.д. Завдяки їх нелегкій праці, безліч людей отримує необхідну допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров’я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Нерідко волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших.

 

 

 

 

 

 

Волонтери Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України також не залишаються осторонь чужої біди. З 12 березня, а саме з початку запровадження карантину на всій території України, волонтери ЛОО ТЧХУ активно допомагають тим, хто цього потребує. Так, наприклад, волонтерська група ЛОО ТЧХУ з числа студентів та  гірських рятувальників із ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС» регулярно доставляли продукти та товари першої необхідності людям похилого віку у Львові в минулому році.

 

 

 

 

 

 

За підтримки волонтерів нещодавно розпочали доставку гігієнічних наборів для індивідуального захисту медиків і людей похилого віку, аби вони мали змогу захиститися від інфікування недугою COVID-19. Це стало можливим після того, як ці набори були сформовані у НК ТЧХУ, Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а також Червоним Хрестом Великобританії.

 

З дня на день очікуємо прибуття продуктових наборів з Києва,  які сформовані  цими же жертводавцями. Уже підготовлені списки громадян старших 65+,  котрим волонтери доставлятимуть ці пакунки за місцем проживання, але тільки у тому випадку, якщо вони особисто не зможуть прийти у пункти видачі гуманітарної допомоги. Разом із добротворцями Львівщини плануємо підготувати для представників вразливих категорій до Великодня продукти для святкових кошиків.

 

 

 

 

 

 

Хорошим подарунком на День вдячності волонтерам буде ваша допомога — невеликий благодійний внесок, прояв турботи і теплоти по відношенню до тих, кому це потрібно.

 

Фото – Ірини Апостолюк , ТЧХУ та ЛОО ТЧХУ

Прес - служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 350 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024