Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Квітень » 23 » Сьогодні - Всеукраїнський день психолога
15:07
Сьогодні - Всеукраїнський день психолога

 

СВЯТО ЗНАВЦІВ ЛЮДСЬКИХ ДУШ

 

 

 

 

 

 

Всеукраїнський день психолога вже традиційно відзначається 23 квітня.

 

 

Психологія - це прикладна й академічна наука, що вивчає поведінку, психіку і психічні процеси людини. Наукова психологія постійно розвивається і вже є система теоретичних, експериментальних і методичних властивостей пізнання. Дослідження психічних явищ є фундаментальною основою сучасної психології.

 

Іноді говорять, що психологія - це наука про душу, але в матеріалістичному розумінні з неї виключено дослідження самої душі, так як це поняття ніяк не вкладається в чіткі прагматичні рамки матеріалістичного світогляду.

 

Однак психологія, як наука і не прагне зайняти духовну нішу людської культури. Її доля - це пошук закономірностей і особливостей виникнення, формування і розвитку психічних процесів і психологічних станів людини, властивостей її психіки та поведінкових характерів.

 

Прагнення людини підмінити властиву їй духовність психологічними доктринами, як правило може привести у глухий кут, проте якщо не змішувати ці два поняття, то наука психологія може виявитися вельми корисна.

 

На практиці в багатьох сферах людської життєдіяльності вже давно застосовуються численні напрацювання і спостереження, які стали доступні завдяки науці психології. Психологія вносить значний доробок у розвиток і життя сучасного суспільства.

 

У Львівській ОО ТЧХУ два роки тому заснували новий напрямок роботи з психосоціальної підтримки підопічних. Свої знання з першої психологічної допомоги волонтери Червоного Хреста Львівщини черпають на спеціальних семінарах, які проводять фахівці з  НК ТЧХУ. Допомагає їм у цьому Данський Червоний Хрест.

 

 

 

 

 

 

До введення карантину Львівська ОО ТЧХУ організовувала для підопічних у рамках програми з ПСП екскурсії у цирк, в театр, в ботанічний сад Львівського національного університету ім. І.Франка тощо. Були також заняття з виготовлення вітальних листівок, а також громничних свічок на Стрітення та ін. 

 

Такі заняття у час карантину проводилися і будуть проводитися (до 30 червня, - доки триватимуть карантинні обмеження), - в режимі онлайн. Після цієї дати, сподіваємося, повернемося до звичайних методів роботи, які були у нас запроваджені до пандемії.

 

У професійне свято «День психолога» ми приєднуємося до численних привітань на адресу наших шанованих і завжди корисних психологів, і бажаємо їм, та їхнім пацієнтам, міцного здоров’я, щастя, вміння радіти життю, тому що воно - прекрасне!

 

Довідково:

 

Нагадаємо, що 10 жовтня міжнародне співтовариство відзначає «Всесвітній день психічного здоров’я».

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелами:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=395

https://lv.redcross.org.ua/uncategorized/%d1%81%d1%8c%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%bd%d1%96-%d0%b2%d1%81%d0%b5%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%97%d0%bd%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%b8%d0%b9-%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%8c-%d0%bf%d1%81%d0%b8%d1%85%d0%be/

 

 

 

 

Переглядів: 239 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 02:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024