Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Квітень » 24 » День солідарності молоді 24 квітня: історія і традиції
11:13
День солідарності молоді 24 квітня: історія і традиції

МОЛОДЬ – НАШЕ МАЙБУТНЄ

 

 

 

 

Головна мета свята - згуртувати молодь для вирішення спільних проблем.

 

 

 

 

За рішенням Всесвітньої федерації демократичної молоді щорічно 24 квітня відзначається Міжнародний день солідарності молоді (International Day of Youth Solidarity).

 

Майже 90% всіх молодих людей живуть в світі, що розвивається. На нашій планеті зараз проживає близько 1,8 мільярда людей у віці від 10 до 24 років, в деяких країнах більше 50% населення - люди, яким ще не виповнилося 18 років. На підлітків і молодь у віці від 10 до 24 років в США і Китаї припадає 20% населення.

 

Сьогодні молоді люди, безумовно, набагато сміливіше попередників у відстоюванні своїх прав і поглядів.

 

Історія свята

 

Уперше свято було відзначено в 1957 році, а дата для проведення Дня була приурочена до заключного засідання Бандунгської конференції країн Азії та Африки в 1955 році.

Об'єднання зусиль молодіжних, громадських організацій, широких верств населення, людей небайдужих, тих, хто душею вболівають за майбутнє своїх дітей і онуків, дозволяє підсилити контроль суспільства за дотриманням прав молоді, сприяє підвищенню організованості і творчої активності молоді в реалізації економічних, соціальних, науково-технічних і етичних проблем суспільства, зміцнення спадкоємності поколінь, законності і правопорядку.

 

Традиції свята

 

Що ж стосується традицій цього свята, то раніше він відзначався дуже широко. У Міжнародний день солідарності молоді проводилися молодіжні з'їзди, концерти та інші святкові заходи, програма яких ретельно планувалась.

Їх головною метою було — підкреслити високу мету дружнього об'єднання народів, колективізм, зміцнити єдність націй, продемонструвати своє прагнення об'єднати зусилля в боротьбі за права молоді, згуртувати молодь для вирішення своїх проблем. Але з роками все це практично зійшло нанівець, і в даний час ця дата відзначається епізодично, як правило, з ініціативи та за підтримки різних молодіжних та громадських організацій.

 

 

Цей пам’ятний день служить ще одним приводом, аби привернути увагу державних органів, суспільства та засобів масової інформації до проблем молоді.

 

Об’єднання зусиль молодіжних, громадських організацій, широких верств населення, людей небайдужих, що душею вболівають за майбутнє своїх дітей і онуків, дозволить підсилити контроль суспільства за дотриманням прав молоді, підвищенням організованості і творчої активності молоді в реалізації економічних, соціальних, науково-технічних і етичних проблем суспільства, зміцнення спадкоємності поколінь, законності і правопорядку.

 

Чи легко бути молодим - це залежить від ступеня згуртованості молоді у вирішенні своїх проблем.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелами:

https://znaj.ua/popcorn/den-solidarnosti-molodi-24-kvitnya-istoriya-i-tradyciyi

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=84

Переглядів: 276 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024