Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Квітень » 28 » Всесвітній день охорони праці в Умані
20:52
Всесвітній день охорони праці в Умані

 

НАДІЙНЕ  ПАРТНЕРСТВО

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

 

 

Товариства Червоного Хреста України та його осередки, міськрайонні  організації на місцях, як партнери держави  по збереженню життя та здоров’я людей,  привертають увагу суспільства, органів державної влади  до питань охорони праці, запобіганню нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

 

 

 

     

 

 

 

Не перший рік поспіль ми навчаємо населення навичкам надання першої допомоги при травмах,раптових захворюваннях. Нашими  партнерами на місцевому рівні є  Уманські  міжрайонні курси Цивільного захисту населення (начальник Олександр Гребьонкін), відділ охорони  та умов праці Уманського УПСЗН (начальник відділу Олександр Пустовий), навчальні заклади, колективи з різною формою власності.

 

Напередодні  Всесвітнього  Дня охорони праці на базі новоствореного Уманського  ПП «Центр-Монтаж-Проект» (керівник Микола Горошко зібралося поважне представництво новоствореного Уманського району.

 

Присутність голови Уманської райдержадміністрації Ігоря Миклащука  актуалізувало важливість проблеми. Це і зрозуміло, адже за оцінками Міжнародної організації праці (МОП), щорічно відбувається понад 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, які ведуть до відсутності на робочому місці протягом більше 3 днів, і від близько 160 мільйонів випадків хвороб без смертельного результату. Кожен день в світі вмирають в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві близько 5000 осіб, за рік - від 2 до 2, 3 мільйона осіб.

 

 

Презентація показала  потужній потенціал створеного навчального Центру «Монтаж-Проект».

 

 

 

 

 

 

 

Уманська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста провела майстер-клас для учасників зібрання з надання першої  допомоги.

 

 

 

 

 

 

Розглянуто  алгоритм дій при  наданні першої допомоги. Адже послідовність виконання типових прийомів при проведенні штучного  дихання  та непрямого масажу серця у дорослих, новонароджених та дітей, надання постраждалому стабільно-відновного положення, - вимагають певних навиків.

 

Присутні мали змогу практично відпрацювати власні навички. Чим більше населення знатиме про елементарні підходи при наданні першої допомоги, тим  обнадійливішим буде збереження життя  постраждалим.

 

Маємо всі можливості діяти спільно!

 

До цього закликає Всесвітній  День охорони праці!

 

Фото - Уманської МРО ТЧХУ та Олександра Пустового

Валентина Чорна,

голова Уманської МРО ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 415 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 15:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024