Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Квітень » 29 » Львівська ОО ТЧХУ – на Великодньому маршруті з кіногрупою по оселях підопічних осіб з інвалідністю
21:48
Львівська ОО ТЧХУ – на Великодньому маршруті з кіногрупою по оселях підопічних осіб з інвалідністю

 

КЛЮЧ, ПЕРЕДАНИЙ ЧЕРЕЗ ВІКНО

 

 

 

 

 

 

 

Львівська обласна організація ТЧХУ організувала 28 квітня поїздку з кіногрупою

за маршрутом, що привів до осель самотніх підопічних осіб з інвалідністю.

 

 

 

 

 

 

 

 

Щоб потрапити у квартиру Марії Колосовської, медичній сестрі Надії Масюк потрібно було отримати від неї ключ, переданий через вікно на тоненькім шнурочку. «Пані Марія, - пояснює медична сестра, - не може ходити самостійно. Тому щодня ми з нею користуємося таким методом відвідин».

 

 

 

 

 

 

Дільниця медичної сестри ЛОО ТЧХУ Надії Масюк включає 20 самотніх осіб, людей похилого віку, яким по 65 і більше років. До особливо важких з них, вона і запропонувала поїхати голові Червоного Хреста Львівщини Уляні Стельмах з кіногрупою та гуманітарною допомогою від закордонних спонсорів до Великодня.

 

 

 

 

 

 

І ось ми у квартирі. Пані Марія дякує за пакунки до Великодня і розповідає Уляні Михайлівні про свою важку долю. Народилась вона у післявоєнний час в 1947 році. Рік тому помер чоловік. Була дочка, але загинула в автокатастрофі 26 років тому. Не ходить. Може тільки сидіти на дивані. Діагноз від медиків невтішний: коксоартроз і поперекова грижа хребта. Ці недуги і не дають можливості ходити.

 

 

 

 

 

 

Наступний візит - до п. Ганни Керч, 1936 р.н. Самотня, 5 років як помер чоловік. Потребує щоденного догляду.

 

 

 

 

 

 

По хаті п. Ганна пересувається у ходунках або при допомозі палиць. Не дуже зручно, але іншого виходу на даний час немає.

 

 

 

 

 

 

Пані Марія Магура дещо молодша. Вона з 1939 року . Бездітна. Жила разом зі старшою сестрою, але вона померла 2 тижні тому.

 

 

 

 

 

 

На вулицю п. Марія без сторонньої допомоги не виходить уже довший час. Одна надія на відвідини волонтерів і персонал Червоного Хреста, котрим вона дуже вдячна.

 

 

 

 

 

 

 

Завершуємо свій маршрут  у п. Лариси Клокової, 1948 р.н. Бездітна. Все життя опікувалася дітьми з дитячих будинків. У багатьох з них була хресною мамою. Перенесла 4 операції. Перехворіла нещодавно на коронавірус. Бог милував, одужала.

 

 

 

 

 

 

«Це не просто поїздка до домівок підопічних Червоного Хреста, а мандрівка у коловорот бід, які в старості, іноді, обсідають людину з усіх боків», - поділився з нами своїми спостереженнями після закінчення благодійної акції волонтер – червонохрестівець, студент Львівського професійно-технічного училища №29  Олексій Тузяк. Думку товариша підтримав і Віталій Іківий, дипломований економіст, що у вільний від роботи час допомагає Червоному Хресту у його доброчинній діяльності.

 

 

 

 

 

 

Об'їзд підопічних завершився. Але тільки для учасників кіногрупи. Червонохрестівці завтра знову вийдуть на боротьбу з людською бідою. На ниві милосердя для нас багато справ, як у будень, так й у свята.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 250 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 03:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024