Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Травень » 8 » 8 травня - Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця
19:24
8 травня - Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

ЗІ СВЯТОМ, ШАНОВНІ ДРУЗІ!

 

 

 

Сьогодні, 8 травня, у світі відзначають Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

День Червоного Хреста і Червоного Півмісяця заснований на честь швейцарського гуманіста Анрі Дюнана, який народився 8 травня в 1828 році.

 

У середині минулого століття з його ініціативи вперше стали створюватися групи добровольців, які надавали допомогу пораненим на полях битв.

 

У 1863 р. була скликана конференція, що поклала початок міжнародному рухові Червоного Хреста. Спочатку це був "Міжнародний комітет допомоги пораненим”, який у 1876 р. був перейменований у "Міжнародний Комітет Червоного Хреста”.

 

Офіційно назву Міжнародний Червоний Хрест було затверджено в 1928 р. на 13-й міжнародній конференції в Гаазі, де був прийнятий статут організації, який змінювався згодом у 1952 і 1965 роках.

 

На 25-й міжнародній конференції Червоного Хреста, що відбулася в жовтні 1986 р., було затверджено нову назву організації - Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

Завдання МКЧХ - надання допомоги пораненим, хворим і військовополоненим під час збройних конфліктів, допомога жертвам стихійних лих. Основні принципи діяльності руху - гуманність, неупередженість, добровільність, незалежність, нейтральність, єдність, універсальність.

 

 

 

 

 

 

Ці принципи гуманізму засвідчили свою дієвість до наших днів. З ними Червоний Хрест пройшов дві світових війни, надавав і надає допомогу в усіх гарячих точках планети, допомагає цивільному населенню на сході України по обидва боки лінії розмежування.

 

Знаково, шо на початку незалежності України, завдяки зусиллям керівництва ТЧХУ, були прийняті закони держави про Товариство, а також про його символіку.

 

 

 

 

 

 

В 2014 р., коли розпочалися події на сході України, Червоний Хрест створює повсюдно загони швидкого реагування. Один з них засновано й у Львові. У час пандемії його учасники розвозили своїм автотранспортом по домівках підопічних Червоного Хреста продуктові набори.

 

 

 

 

 

 

В 2014 р., коли розпочалися події на сході України, Червоний Хрест створює повсюдно загони швидкого реагування. Один з них засновано й у Львові. Активно працює служба розшуку. Нині у неї розширилося коло пошуку: крім поховань жертв Другої світової війни, треба знайти зниклих безвісти на сході України, ідентифікувати могили невідомих бійців, відшукати родичів загиблих тощо.

 

 

 

 

 

 

Львівська обласна організація ТЧХУ – серед грона обласних організацій Червоного Хреста України займає гідне місце і з упевненістю дивиться у завтрашній день.

 

Тож вітаю усіх зі святом!

Дякую добротворцям за підтримку Червоного Хреста на всіх етапах його діяльності!

 

 

Фото – автора

Уляна Стельмах,

голова Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 295 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 01:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024