Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Травень » 14 » День танцю маленьких каченят (ВІДЕО)
21:30
День танцю маленьких каченят (ВІДЕО)

 

 

ВЕСЕЛЕ СВЯТО ДИТИНСТВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 травня - День танцю маленьких каченят. Він популярний на всіх континентах.


Ці травневі заходи у другий декаді місяця мають щорічний традиційних характер.

 


Що це за подія?

Також багато хто вважає цю пісеньку австрійською чи французькою народною, але зовсім не так. Її автором є акордеоніст із Швейцарії Томас Вернер.

Танець малих каченят

Звісно, що танок не відразу завоював таку популярність. Томас Вернер грав на акордеоні у швейцарських пивних пабах. Він сам писав пісні для своїх виступів. У 1963 році він придумав один веселий та запальний мотив мелодії, який неодноразово доробляв та дописував перед тим як представити на розсуд слухачам.
Коли Вернер вперше заграв пісню перед публікою ресторану, він побачив, як люди починали мимоволі танцювати. Тоді ж автору композиції прийшло на розум створити для пісні характерні качині рухи, які і перетворили композицію на легкий та бадьорий танок.

Успіх у Швейцарії

Танок маленьких каченят міг так і залишитися композицією вечірніх пабів, якби в один вечір туди не завітав бельгійський продюсер Джуліен Ван Ріджменант. Він приїхав до Швейцарії заради відпочинку та катання на гірськолижному курорті. Танок захопив відомого продюсера з перших акордів. Він обробив мелодію Вернера на синтезаторі та випустив пісню під назвою «Tchip Tchip».
Сингл мав неймовірний успіх на території Швейцарії та Бельгії та став поступово поширюватися по інших країнах світу. Так, у 1974 році вона вперше попала до Сполучених Штатів Америки, там її крутили у ефірі місцевого радіо штату Огайо.

Перші місця у чартах Європи

1980 рік ознаменувався шаленим успіхом «Танку маленьких каченят». Щоправда, пісня дещо змінила свою назву та почала називатися «Танком маленьких пташенят» («De Vogeltjesdans»). А все завдяки голландській інструментальній групі «De Electronica», яка окрім нової назви дала пісні нове, інструментальне звучання.
Попри те, що пісня знаходилася на другому боці платівки, діджеї найбільше крутили саме її. А згодом танок зайняв 6-те місце хіт-параду Нідерландів. А згодом очолила німецькі чарти.

До речі, у Німеччині з’явилася своя версія пісні «Якби ми були ангелами». І хоча за своєю завзятістю текст відповідав мелодії, та був далеко не дитячим. Жителі Німеччини не тільки швидко прийняли та полюбили пісню, але й зробили її застільною.

«Танок Ква-Ква» у виконанні Роміни Пауер

На території України «Танок маленьких каченят» вперше прозвучав у виконанні відомої італійської співачки Роміни Пауер. Італійський переклад пісні отримав назву «Танок Ква-Ква». І так, це пісня про каченят, а не про жабенят. Адже італійські качки квакають. Говорять, що спочатку Роміна відмовлялася виконувати цю кумедну пісеньку, оскільки вважала її для себе надто дитячою. Проте «Il ballo del qua qua» у її виконанні стала справжнім хітом. Однак рухи «з крилами» співачка все-таки відмовилася виконувати.

Текст пісні та рухи танцю

Оригінальний текст пісні був написаний французькою мовою. Однак, як тільки-но композиція отримала неймовірну популярність, її стали перекладати на різні мови. Відомо, що сьогодні «Танок маленьких каченят» має близько 400 кавер-версій у 45 країнах світу. Таким чином, Томас Вернер став людиною, що досягла величезної популярності через легеньку пісеньку на два акорди.
Пісня перекладена англійською, іспанською, грецькою, італійською, корейською, японською, польською, португальською, російською мовами. Ви можете знайти також версію на івриті. Ми пропонуємо переклад пісні українською. Це подарунок читачам від нашого проєкту.

«Танок маленьких каченят» - український переклад

«На маленьких каченят
На кумедних каченят
Кожен хоче бути схожим
«Кря-кря-кря»
Дзьобик жовтий і малий  
Крильця хочуть догори
Ну а лапки все танцюють
«Кря-кря-кря»
Приспів:
Так в дитинство треба
Повернутись нам
Хоч на мить відчути
Себе кумедним каченям
Сонце весело блищить
Ми цінуєм кожну мить
Тому весело танцюєм
«Кря-кря-кря»
Ось поглянь гіпопотам
Вже не хоче бути сам
І до натовпу спішить
«Кря-кря-кря»
Приспів:
Так в дитинство треба
Повернутись нам
Хоч на мить відчути
Себе кумедним каченям».

Як правильно танцювати «Танок маленьких каченят»?

Хореографія цього танку набагато простіша, аніж може здаватися на перший погляд. Ймовірно це одна з причин його шаленої популярності. Під час звучання кожного з рядків куплету необхідно виконувати прості рухи:
•    Рядок 1: Необхідно підняти зігнуті в лікті рук до плечей. У той самий час треба швидко згинати та розгинати пальці. Цей рух символізує дзьобик.
•    Рядок 2: Тримаючи лікті зігнутими, починаємо ними махати. Цей рух символізує крильця.
•    Рядок 3: Присідаючи, необхідно крутити хвостиком.
•    Рядок 4: Треба зайняти вихідне положення та поплескати в долоні.
Оскільки приспів має дещо інший, біль протяжний мотив, то і рухи для нього зовсім інші. Тут є кілька можливих варіантів. Танцюристи можуть кружляти по одному, вдвох, об’єднавшись ліктями, чи створити величезний хоровод за участю всіх учасників танцю. Водночас коли починає лунати кожен наступний рядок приспіву, необхідно змінювати напрямок кружляння на протилежне. І справді, танок є дуже простим, проте через швидкість пісні, буває доволі складно відразу увійти в ритм мелодії. Тому має сенс попередньо потренуватися.

Версії пісні в інших країнах

У пік своєї популярності пісня почала «обростати» різними версіями. Так, у 1981 році завдяки британському телепродюсеру Генрі Хедвею з’явилася «Пісня пташенят», завдяки якій він отримав шалену популярність. Танок виконувала група The Tweets, а сама пісня посіла 2-ге місце в британських чартах.
У Сполучених Штатах Америки «Танок маленьких каченят» перетворився на «Танок курчат», який став невіддільною композицією пивного фестивалю «Октоберфест», що відбувся в штаті Оклахома у 1981 році. Американські фермери навіть влаштували костюмований танок, перевдягнувшись в костюми курчат. А переробив пісню на американський манер Боб Кеймс, який не полюбляв цю мелодію, оскільки вважав її заразною.

Як відзначати День танцю маленьких каченят?

Це жартівливе свято – ще одна можливість для дорослих повернутися в дитинство. Тому в цей день, а саме 14 травня, можна влаштувати чудовий день у колі своєї сім’ї чи запросити в гості друзів своїх та своїх дітей.
Веселі танці під хіти минулих років, дитячі ігри, солодкий стіл, а також цікаві розповіді про те, як ви проводили свій час, коли були дітьми – все це допоможе учасникам свята зблизитися та весело провести свій день.

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://daytoday.com.ua/podiya/den-tantsiu-malenkykh-kacheniat/

 

Переглядів: 338 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 17:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024