Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Травень » 24 » На 50% збільшено розмір соціальної допомоги для дітей з інвалідністю, що постраждали від вибухонебезпечних предметів
12:19
На 50% збільшено розмір соціальної допомоги для дітей з інвалідністю, що постраждали від вибухонебезпечних предметів

БОЛІСНИЙ ВІДГОМІН ЗБРОЙНОГО  КОНФЛІКТУ

 

 

 

 

 

 

Верховна Рада України з 1 липня збільшила на 50% розмір соціальної допомоги

дітям з інвалідністю, котрі постраждали від вибухонебезпечних предметів.

 

 

 

 

 

 

 

За прийняття законопроекту №3573 в цілому проголосували 305 депутатів при мінімально необхідних 226, передають Українські Новини.

 

Законопроектом передбачено, що розмір державної соціальної допомоги на дітей з інвалідністю у віці до 18 років, інвалідність яких пов'язана з пораненням або іншим ушкодженням здоров'я від вибухонебезпечних предметів, з урахуванням всіх надбавок, підвищень та інших доплат, в тому числі передбачених Кабінетом Міністрів, підвищується на 50% розміру державної соціальної допомоги на дітей з інвалідністю у віці до 18 років на підставі документів, визначених урядом.

 

Зв'язок інвалідності з пораненням або іншим ушкодженням здоров'я від вибухонебезпечних предметів, отриманим дитиною з інвалідністю до 18 років, встановлюється лікарсько - консультативними комісіями установ охорони здоров'я в порядку, визначеному Кабміном.

 

При цьому на дітей з інвалідністю у віці до 18 років передбачені виплати у розмірі 70% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. На даний момент такий прожитковий мінімум становить 1 769 гривень, а відповідний розмір соцдопомоги - 1 238 гривень.

 

 

 

 

 

 

Відповідно розмір соцдопомоги потерпілим від вибухонебезпечних предметів дітям з інвалідністю пропонується збільшити на 619 гривень до 1 857 гривень.

 

Закон повинен набути чинності з 1 липня 2021 року.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

http://vp.donetsk.ua/ukraina-mir/ukraina/93148-rada-s-1-iyulya-uvelichila-na-50-razmer-sotspomoshchi-detyam-s-invalidnostyu-postradavshim-ot-vzryvoopasnykh-predmetov

 

Переглядів: 241 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024