Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Травень » 25 » Міжнародний день зниклих безвісти дітей (ВІДЕО)
21:32
Міжнародний день зниклих безвісти дітей (ВІДЕО)

НЕЗАБУДКА – СИМВОЛ  ДНЯ

 

 

 

 

 

25 травня кожного року світ відзначає дуже важливу подію – День зниклих безвісти дітей.

Таку дату започаткував Міжнародний центр пошуку зниклих та експлуатованих дітей у 2002 році.

 

 

Його головна ідея – привернути увагу світової громадськості до пошуку дітей, які зникли безвісти, а також висвітлення проблематики насилля над дітьми. Символом цього дня є маленька квіточка – синя незабудка. Назва рослини говорить сама за себе: "Не забувай, памʼятай мене!"

 

Ініціатива проведення цього Дня виникла спочатку у США, а потім з 2002 року підтримана Європейським центром зниклих і таких, що зазнали сексуального насильства, дітей. Уперше в Україні Міжнародний день зниклих дітей відзначається з 2019 року з ініціативи всеукраїнської громадської організації «Магнолія».

 

Зазвичай однією з найпоширеніших причин зникнення є складні стосунки з батьками через те, що діти намагаються довести незалежність та самостійність. Як правило, це діти підліткового віку, вони покидають рідну домівку, не ставлячи до відома рідних про свої наміри.

 

Проте, не слід виключати випадки, коли зникнення дитини відбувається проти її волі, шляхом насильницьких дій. Подекуди це призводить до вбивства дитини, потрапляння у ситуації, пов’язані з незаконною торгівлею людьми, сексуальною експлуатацією.

 

У групі ризику знаходяться не тільки підлітки і маленькі діти, пропадають іноді і немовлята. Статистика показує, що щорічно, наприклад в США пропадають близько 460 000 дітей, у Німеччині ця цифра становить близько 100 000 дітей, у Канаді щорічно пропадають до 40 тисяч, у Великобританії - до 140 000, а в Індії ця цифра становить 70 тисяч дітей і підлітків.

 

Значну частину дітей все ж знаходять і повертають додому. Однак деякі так ніколи і не повертаються.

 

Звісно, зникнення дитини є надзвичайним потрясінням для батьків та рідних і становить небезпеку безпосередньо для неї самої. Ця проблема актуальна нині й торкається кожної держави, особливо тих країн, де йде війна, зокрема й України. Під час війни на Сході нашої держави порушується основоположне право дітей – право на життя.

 

Відповідно до даних Міжнародного комітету Червоного Хреста, за роки війни на Сході України зниклими безвісти вважають майже 750 осіб. Когось знайшли живим, когось, на жаль – мертвим. Загалом від обстрілів, підривів вибухівки, необережного поводження з вибухонебезпечними пристроями або предметами (зброєю) загинуло – 42 дитини та 144 зазнали поранень.

 

Для розшуку безвісти зниклих дітей ще у 2016 році за ініціативи всеукраїнської громадської організації «Магнолія» та відповідно до Директиви 2009/135/ЄС Європейського Парламенту та Ради ЄС впроваджена Гаряча лінія за номером 116 000. Гаряча лінія працює на всій території України та за кордоном для абонентів усіх мобільних операторів. Дзвінки – безоплатні.

 

У разі зникнення дитини слід також негайно звертатися до правоохоронних органів за номером «102».

 

Довідково:

 

Сьогодні, у Міжнародний день зниклих безвісти дітей, Служба розшуку Червоного Хреста України нагадує прості правила, як не загубити одне одного у великому місті, та що робити дітям у разі  втрати зв’язку з рідними, а також тоді, коли виникла ситуація якої-небудь небезпеки.

 

Бережіть найдорожче!

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://armyinform.com.ua/2021/05/25-travnya-mizhnarodnyj-den-znyklyh-bezvisty-ditej/

Переглядів: 240 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024