Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Травень » 26 » Місячне затемнення та Суперповня 2021: як провести корисно
11:36
Місячне затемнення та Суперповня 2021: як провести корисно

…ЯК  ЗА БІБЛІЙНИХ ЧАСІВ

 

 

 

 

 

 

 

Землю 26 травня очікує місячне затемнення та Суперповня

 

 

Жителів Землі чекає повне місячне затемнення, яке збігається з повнею та подією, коли Місяць проходить найближчу до неї точку орбіти. Подібне явище буває приблизно раз на 12 років.

 

У середу, 26 травня, настане повна фаза затемнення Місяця, коли супутник Землі наблизиться на максимальну відстань до планети.

 

Цього разу повне затемнення збігається з повнею, а також подією, коли Місяць проходить найближчу до Землі точку орбіти. Це явище називають Суперповнею.

 

Місячне затемнення, яке іноді називають Кривавим Місяцем, почнеться о 12:44 за часом Києва і досягне свого піка о 14:18.

 

Повна фаза триватиме лише 14 хвилин 30 секунд, протягом яких північний край місячного диска розташується фактично на кордоні тіні і залишатиметься істотно яскравішим за решту Місяця.

 

Повне місячне затемнення можна спостерігати на західному узбережжі Північної Америки, у Тихому океані, Індонезії, Австралії, на східному узбережжі Азії, а також на південному сході Сибіру і Далекого Сходу.

 

 

 

 

На знімку: Місячне затемнення 5 липня 2020 року, Іспанія // Фото: ЕРА

 

 

Що можна і не можна робити під час місячного затемнення 26 травня

 

Затемнення 26 травня вважають особливим через те, що воно відкриває перший коридор затемнень 2021 року, який триватиме до 10 червня.

 

Як підкреслюють астрологи, цей період безпосередньо вплине на життя людини і обумовить розвиток подій на найближчі 18 років.

 

Цей час вважають сприятливим для спалювання мостів з минулим: позбавлення взаємин, які не вдалися, роботи, яка надокучила, домовленостей, які обтяжують, шкідливих звичок і негативних думок.

 

У день затемнення астрологи радять зупинитися та оцінити своє життя, визначити нові цілі. Водночас варто присвятити час читанню та самоосвіті.

 

Не рекомендовано пити алкоголь, сваритися та конфліктувати, починати нові справи, відкривати бізнес, підписувати серйозні документи, а також оформляти шлюб і вирушати в далекі подорожі.

 

Нагадаємо, в 2021 році Землю чекають чотири затемнення: два сонячних і два місячних. Тільки одне з них можна буде спостерігати на території України.

 

 

Календар затемнень на 2021 рік

 

 

 

 

  • 26 травня - повне місячне затемнення. Його буде видно в Східній Азії, Австралії, Тихому океані, Північній і Південній Америці.
  • 10 червня - кільцеподібне сонячне затемнення. Його максимальну фазу зможуть побачити на території Канади, Гренландії і Росії. Часткове затемнення спостерігатимуть у Північній Америці, Європі та Азії, в тому числі, в Україні.
  • 19 листопада - часткове місячне затемнення. Його буде видно в Північній і Південній Америці, Східній Азії, Австралії, Тихому океані.
  • 4 грудня - повне сонячне затемнення в районі Антарктиди. Частково його зможуть спостерігати в Антарктиці, Південній Африці та на півдні Атлантики

 

Фото – ілюстративні

За джерелами:

https://ua.korrespondent.net/lifestyle/4361119-misiachne-zatemnennia-ta-superpovnia-2021-yak-provesty-korysno

https://ua.korrespondent.net/lifestyle/4361119-misiachne-zatemnennia-ta-superpovnia-2021-yak-provesty-korysno

 

Переглядів: 256 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 10:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024