Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Травень » 30 » 30 травня – Всесвітній день боротьби проти астми і алергії
20:23
30 травня – Всесвітній день боротьби проти астми і алергії

АЛЕРГІЯ ТА АСТМА - ХВОРОБИ МЕГАПОЛІСІВ

 

 

 

 

 

 

 

30 травня – Всесвітній день боротьби проти астми і алергії, який

за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я відзначається щорічно.

 

 

Алергія – це гостра нетипова реакція імунної системи на різноманітні речовини. Такими речовинами (алергенами) можуть бути побутові алергени, пилок рослин (амброзія, кульбаба, береза, тополиний пух та ін.), шерсть тварин, побутова хімія та косметика; харчові продукти (яйця, молоко, злаки, кунжут, горіхи, мед), лікарські препарати, речовини, що виділяються при укусах комах.

 

Мета заходів, що проводяться в цей день – залучення уваги громадськості до проблем астми та алергії. Статистика свідчить, що у світі понад 40% населення мають ті чи інші ознаки алергії. 

 

"Однією з причин алергії є величезне антигенне навантаження на організм через негативний вплив природних і техногенних подразнюючих чинників. Алергічні захворювання найбільш поширені в мегаполісах – тут рівень захворюваності може сягати 60% від усього населення.

 

До прикладу, у Львові та Львівський області зафіксовано близько 28% хворих на бронхіальну астму, 43%  - на алергічний риніт,  18% - на різні типи кропив'янок з-поміж усіх пацієнтів-алергіків", - повідомила Христина Ліщук-Якимович, експерт ДОЗ ЛОДА з алергології та імунології.

 

Бронхіальна астма – проблема світового значення, що перебуває зараз у центрі уваги клініцистів різних спеціальностей. Це одне з найбільш поширених хронічних захворювань у світі. За статистикою понад 5% дорослого населення і 10% дитячого страждають на це захворюванням у всьому світі.

 

 

 

 

 

 

Належне інформування громадськості, своєчасна діагностика і сучасна (алерген специфічна) терапія алергічного риніту, можуть допомогти попередити формування бронхіальної астми. Моніторинг пацієнтів з астмою сприяє контролю перебігу захворювання, що покращує якість життя та попереджає розвиток ускладнень у таких пацієнтів.

 

Тривалий   контроль   над   алергічною   бронхіальною   астмою  може   бути досягнутий тільки при проведенні алерген-специфічної імунотерапії.

 

Отож, алергія – це неінфекційна пандемія, що з кожним роком розповсюджується ще більше. Головною причиною цього є порушення роботи імунітету у зв’язку з умовами життя людини (забруднення середовища, неякісне харчування та спадковість цієї патології).

 

 

Відділ промоції здоров’я та комунікації ЛОЦГЗ

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/11671.html

 

 

 

Переглядів: 237 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024