Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Червень » 2 » Судно X-Press Pearl потонуло біля Шрі-Ланки: на відновлення регіону підуть десятки років
21:49
Судно X-Press Pearl потонуло біля Шрі-Ланки: на відновлення регіону підуть десятки років

 

КАТАСТРОФА НА МОРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Корабель MV X-Press Pearl, що перевозив тонни хімікатів,

через пожежу на борту затонув біля узбережжя Шрі-Ланки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На сьогодні стало відомо, що тонни пластикових гранул забруднили багаті риболовецькі води країни в результаті однієї з найстрашніших морських катастроф.

 

 

 

 

 

 

 

 Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

 

Деталі

 

 

 

 

 

 

У середу уряд призупинив рибальство на 80-кілометровій ділянці берегової лінії острова, що вплинуло на 5 600 рибальських човнів, і сотні рибалок були відправлені для очищення постраждалих пляжів. Палаючі контейнери з хімікатами впали в море з палуби корабля.

 

 

 

 

 

 

 

Зареєстрований в Сінгапурі MV X-Press Pearl корабель, який перевозив 1 486 контейнерів, в тому числі 25 тонн азотної кислоти разом з іншими хімікатами і косметикою, стояв на якорі біля західного узбережжя Шрі-Ланки, коли на борту сталася пожежа після вибуху 20 травня. Судно почало тонути рано в середу, і рятувальна бригада спробувала відбуксирувати судно на більш глибоку воду від берега, але через кілька годин спроба була припинена.

 

"Буксирування охопленого вогнем корабля X-Press Pearl було зупинено через те, що задня частина судна вдарилася об морське дно", - сказав офіційний представник ВМС капітан Індіка де Сільва.

 

Сільва додав, що військово-морський флот готувався до ліквідації розливу нафти після того, як корабель затонув.

 

"Корабель завдав смертельного удару по наших долях, - сказав Джошуа Ентоні, глава регіонального рибальського союзу. - Ми не можемо зайти в море, а значить, не можемо заробляти на життя".

 

Наслідки для екології

 

 

 

 

 

 

Пожежа і розлив хімікатів вже завдали величезної шкоди береговій лінії Шрі-Ланки, включаючи знамениті туристичні пляжі Негомбо і Калутара. Вони покрилися гранулами з мікропластику, використовуваних для виробництва пакетів. А в океані помітили нафтову пляму.

 

 

 

 

 

 

 

 

Влада стурбована наслідками, які може принести ця катастрофа. Червоний Хрест, як завжди, при ділі: допомагає тим, хто опинився у скруті.

 

 

 

 

 

 

Місцеві телеканали показують, як на берег стало викидати мертвих риб, черепах і інших морських мешканців. Змішання хімічних речовин з морською водою може завдати серйозної шкоди морським видам, а пластик для них і зовсім смертельний. Це також призведе до знищення коралових рифів, лагун і мангрових заростей.

 

 

 

 

 

 

 

Незважаючи на те, що влада активно намагаються очистити пляжі і навколишнє середовище від пластикового забруднення і хімічних відходів, на відновлення регіону можуть піти десятки років.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – зі сторінки Червоного Хреста Шрі Ланки та з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1931251-sudno-x-press-pearl-potonulo-bilya-shri-lanki-scho-zagrozhuye-ekologichnoyu-katastrofoyu-dlya-regionu

 

Переглядів: 289 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024