Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Червень » 7 » В Україні пом'якшили карантинні обмеження
20:45
В Україні пом'якшили карантинні обмеження

 

ЕКОНОМІЧНА ДОЦІЛЬНІСТЬ – ВЕЛИКА СИЛА

 

 

 

 

 

 

 

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про пом'якшення карантинних

 обмежень. Зокрема, тепер ресторанам дозволено працювати цілодобово.

 

 

 

Про це УНН повідомляє з посиланням на постанову уряду №583 від 2 червня 2021 року.

 

Деталі

Так, Кабмін дозволив:

• Приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури з наповненістю кінозалів або залів понад дві третини місць у кожному окремому кінозалі або залі
• Проводити масові заходи із заповненою двох третин місць (за умови, що всі учасники матимуть негативні ПЛР-тести, тести на антиген або сертифікати вакцинації, немає жодних обмежень).
• Проводити спортивні заходи із заповненістю двох третин місць
• Проводити святкові заходи в кафе та ресторанах, робота дискотек та нічних клубів також дозволена
• Кафе та ресторанам працювати цілодобово
• Розміщувати столики в кафе та ресторанах на відстані 1,5 м замість 2
• Роботу готелів, кемпінгів і хостелів теж дозволено.

Окрім того, уряд дозволив іноземцям при в'їзді до України надавати не лише ПЛР-тест, а й тест на антиген або документ, що підтверджує повну імунізацію від COVID-19 вакцинами, які схвалені ВООЗ.

 

Доповнення

 

В Україні зафіксовано вже 2,215 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст за добу, 6 червня, - лише пів тисячі, що є традиційним зменшенням кількості випадків на вихідних і найнижчою цифрою з початку року.

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевили у форму адаптивного карантину.

З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин. Його вводили, щоб "збити" хвилю захворюваності на COVID-19. У МОЗ зазначали, що головного ефекту від січневого "локдауну" вдалося досягти.

Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину.

З 24 лютого Україна знову повернулася до адаптивного карантину з впровадженням чотирьох рівнів епідемічної небезпеки. Загалом дію обмежень продовжено до 30 червня.

У межах адаптивного карантину регіони позначаються кольорами - зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Зважаючи на "колір" регіону різняться й обмежувальні заходи. Так, зелений рівень передбачає мінімальні обмеження.

Жовтий рівень - за замовчуванням діяв на території всієї країни з моменту введення адаптивного карантину. Помаранчевий рівень - встановлюється після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації. Червоний рівень - передбачає більш жорсткі обмеження, як це було під час січневого "локдауну".

Усі області наразі перебувають у "жовтій" зоні. Як зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, на сьогодні всі епідемічні показники фактично досягли рівня вересня 2020 року – як за кількістю зайнятих ліжок, так і за кількістю активних хворих.
Очільник МОЗ Віктор Ляшко припускає можливість послаблення карантину влітку в разі стабілізації ситуації з COVID-19. За його словами, в Україні вже є карантинна, пандемічна втома: “Тому коли у нас стабілізація епідситуації, можна трохи-трохи відкрити, зробити певні послаблення”.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1931879-v-ukrayini-pomyakshili-karantinni-obmezhennya

 

Переглядів: 307 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 21:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024