Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Червень » 17 » Лицарі милосердя: Нотатки про добротворця – кіноактора Кіану Рівза
12:51
Лицарі милосердя: Нотатки про добротворця – кіноактора Кіану Рівза

ДОБРО - НЕ ЛЮБИТЬ РОЗГОЛОСУ

 

 

 

 

 

 

Св. Миколай, як знаємо з дитинства, робив добро…вночі. Цим шляхом ідуть справжні Лицарі милосердя і в наші дні.

Один з них – кіноактор Кіану Рівз, світову славу котрому принесли зйомки у популярній кінотрилогії «Матриця».

 

…Його кинув батько в 3 роки, і він виріс із 3 різними вітчимами. Він - дислексик. Його мрію стати хокеїстом розбила серйозна аварія. Його дочка померла при народженні. Його дружина загинула в автокатастрофі. Його кращий друг Рівер Фенікс померла від передозування. Його сестра хвора на лейкоз.

 

І з усіма цими нещастями, що сталися, Кіану Рівзі не тільки довелося справитися, щоб жити далі, але й не упускати шансу допомагати знедоленим, бо їх життя, переважно, ще важче, ніж у нього самого.

 

Коли він знімався у фільмі «Будинок біля озера», підслухав розмову двох костюмерів. Один скаржився другому, що має втратити свій будинок, якщо не заплатить до ранку 20 000 доларів ... і в той же день Кіану поклав необхідну суму на його банківський рахунок.

 

Заробивши астрономічні суми на зйомках у кінотрилогії «Матриця», актор пожертвував понад 50 мільйонів доларів персоналу, який займався створенням костюмів і спеціальних ефектів, вважаючи що саме  ці люди є справжніми героями трилогії, а не він – головний персонаж.

 

Він також купив Харлей - Девідсон кожному з дублерів. Загальні витрати склали більше 75 мільйонів доларів.

 

Беручи участь у багатьох зйомках популярних фільмів, він навіть відмовлявся від 90% своєї зарплати, щоб дозволити режисерам залучати інших зірок кіно.

 

Ніколи не відмовляється від спілкування із знедоленими. Так, наприклад, в 1997 році деякі фотожурналісти навіть застали його вранці в компанії бездомного в Лос-Анджелесі, коли той впродовж кількох годин слухав його розповідь про своє безпросвітне життя.

 

Більшість зірок, роблячи благодійний жест, заявляють про це всім ЗМІ. Кіану Рівз ніколи не стверджував, що займається благодійністю, просто робив це і робить з моральних принципів, а не для того, щоб виглядати краще в очах інших.

 

Ця людина може купити все, що заманеться, а замість цього кожен день встає і вибирає одну річ, яку не можна придбати за гроші: бути людиною милосердя.

 

Довідково:

 

Дисле́ксія або розлад читання — хвороба, що характеризується проблемами з читанням попри нормальний інтелект та за відсутності порушень слуху і зору. Крім Кіану Рівза з цією вадою жили в минулому і живуть тепер такі видатні особи, як: Ганс Крістіан Андерсен, Вінстон Черчіль, Людвіг ван Бетховен, Вольфґанґ Амадей Моцарт, Томас Едісон, Джон Леннон, Оззі Озборн, Пабло Пікассо,, Стів Джобс, Річард Бренсон, Александер Грем Белл, Дженніфер Еністон, Кіра Найтлі, Том Голланд  та інші.

 

 

Зі сторінки у ФБ Олександра Штундера

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo?fbid=327896328775248&set=gm.2927282777529589

 

 

Переглядів: 247 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024