Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Червень » 29 » «USAID» надасть фахову допомогу у напрацюванні стратегії розвитку медицини Львівщини
21:26
«USAID» надасть фахову допомогу у напрацюванні стратегії розвитку медицини Львівщини

МЕДИЧНА РЕФОРМА – ПОТРЕБУЄ ЗАВЕРШЕННЯ

 

 

 

 

 

На зустрічі з представниками «USAID», незалежного агентства федерального уряду США, у Львівській обласній адміністрації обговорили основні напрямки розвитку охорони здоров’я Львівщини на найближчі кілька місяців. Зокрема, план розвитку госпітального округу області та повноваження госпітальної ради.

 

«Принциповим для нас є те, що медицина має бути кваліфікована, якісна і професійна. Ми завершили реформу первинної медичної допомоги, вона себе якісно зарекомендувала і показала результат – оновлення автотранспорту, медобладнання, висока заробітна плата сімейних лікарів. Звичайно, ми вимагаємо відповідальності, але, на жаль, зараз відсутні чіткі зрозумілі показники, за якими можна відслідкувати ефективність роботи сімейного лікаря і притягнути його до відповідальності за неефективні дії. Місцева і обласна влади на разі не мають повноважень приймати  ті чи інші управлінські рішення у цих питаннях», - розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

 

Він також зазначив, що на даному етапі реалізації реформи охорони здоров’я в Україні, питанням номер один є створення ефективної спроможної бюджетної мережі медзакладів. І підтвердженням цьому є Указ Президента про заходи щодо підвищення конкурентоспроможності закладів охорони здоров’я та забезпечення додаткових гарантій для медичних працівників.

 

«Від імені Львівської ОДА скеруємо листа до Кабміну з пропозицією внести зміни до типового положення про госпітальну раду з метою надання їй повноважень впливати на рішення закладів охорони здоров’я та місцевої влади. Госпітальна рада повинна мати ці повноваження. Оскільки зараз вона має суто рекомендаційний характер. Повноваження ж дозволять впливати на кадрову політику та визначати основні напрямки стратегії розвитку медичних установ, які будуть обов’язковими, а не рекомендаційними», - підсумував Іван Собко.

 

Директор відділу з програм охорони здоров’я USAID Бен Зіннер зазначив, що в уряді США відзначають на скільки швидко відбуваються зміни в охороні здоров’я України за останні три роки, і, зокрема, Львівщина є лідером по впровадженню реформи.

 

«Госпітальний округ – це система усіх медичних закладів області, починаючи від дев’яти опорних закладів охорони здоров’я до лікарень у районах. І на даному етапі співпраці з «USAID» триває розробка стратегії розвитку госпітального округу Львівської області», - зазначив Іван Собко.

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=60198

 

Переглядів: 247 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024