Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Липень » 5 » Сьогодні - Всесвітній День бікіні
14:38
Сьогодні - Всесвітній День бікіні

СВЯТО, ЯКЕ КЛИЧЕ ВСІХ  НА ПЛЯЖ: ОДНИХ - КУПАТИСЯ, ІНШИХ - МИЛУВАТИСЯ КРАСОЮ!

 

 

 

 

 

 

Мало таких мальовничих свят, як сьогоднішнє. Воно закликає всіх, від малого до старого, на пляж. Чому? Тому, що там буде свято бікіні, найкращого винаходу дизайнерів, котрі творчо підійшли до своєї справи і зуміли показати жіночу красу, нехай раз на рік, у всій своїй величі.

 

ЩО ЦЕ ЗА ДЕНЬ?

 

5 липня – час взяти сонцезахисний крем та мерщій поспішати на пляж, адже саме в цей день увесь світ відзначає День бікіні. Ця літня подія – справжня знахідка для кожної жінки. Ви можете святкувати, відклавши всі справи, одягнувши привабливе бікіні і потягуючи охолоджуючі напої на гарячому пляжі. У 2021 році Всесвітній день бікіні відзначають 5 липня у понеділок. 

 

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БІКІНІ?

 

Всесвітній День бікіні відзначається як річниця створення відкритого купальника. Такий дизайн у 1946 році запропонував відомий французький модельєр Луїс Ріар. У ті часи відкрита модель купальника вважалась занадто зухвалою та нескромною, тому вона поступово входила до широкого вжитку. А своєю популярністю бікіні зобов’язане популярним зіркам, зокрема Бріджит Бардо та Аві Гарднер, які почали носити відкриті купальники на громадських пляжах та у своїх фільмах.

Бікіні можна без сумніву назвати одним з найбільших винаходів усіх часів, навіть попри те,  що його початок був не зовсім вибуховим. Чого не скажеш про його назву, яка пішла від атолу Бікіні, що в південній частині Тихого океану. Саме там випробовували водневу бомбу в 1954 році.

 

ПЕРШІ БІКІНІ

 

Попри те, що історія сучасного відкритого купальнику почалася зовсім недавно, жінки носили його задовго до моделі, створеної Ріаром. Так, найдавніші згадки про бікіні задокументовані у давньоримській мозаїці, що датується 4 ст. до н.е. та називається «Палата десяти дів». На ній зображено жінок в бікіні, які беруть  участь у спортивних та атлетичних заходах.

 

КУПАЛЬНИКИ У 1800-ТІ

 

Сьогодні ви знайдете бікіні будь-якого розміру, дизайну та кольору. Сучасні дизайнери пропонують широкий вибір моделей, для того щоб жінки різних фігур могли підібрати своє ідеальне бікіні. Проте так було не завжди.

Перші зразки пляжного одягу, який завжди викликав щодо себе бурхливі суперечки, з’явився на світ у 1800-х роках. Відповідно до диктату моралі тих часів, купальники складались із довгої мішкуватої сукні з поясом. А щоб захистити шкіру від опромінення жінки нерідко одягали на пляжі панчохи та прикривалися парасольками від сонця. Можна лише уявити, наскільки неприйнятним було б в ті часи пірнання та засмагання у вбранні з двох маленьких фланелевих клаптиків.

 

ПЕРШІ ПРОТОТИПИ СУЧАСНИХ БІКІНІ

 

Гострий дефіцит на бавовну після Другої світової війни призвів до того, що промислова рада США скоротила використання тканини з натурального волокна. У зв’язку з цим було також скорочено використання тканини для пошиття жіночого пляжного одягу. Так з’явилися закриті купальники з невеликими відкритими фрагментами.

Дизайнер Жак Хайм, який керував пляжним магазином у курортному місті Канни, у якому зараз проходять кінофестивалі, у 1946 році створив купальник із двох частин, який назвав його «Atome» а-ля атом. Приблизно в той час Луїс Реар представив світові купальник, який оголював пупок. Луїс Реар – французький дизайнер, керуючий справами магазину нижньої білизни, який належав його матері. А його витвір був представлений широкому загалу 5 липня 1946 року, через п’ять днів після перших випробувань водневої бомби на атолі Бікіні, США. Так він сподівався отримати «вибухову реакцію» на свій винахід.

Поки Європа з ентузіазмом одягала бікіні після тривалої і важкої світової війни, Америка прийняла бікіні лише в 1960-х.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО БІКІНІ

 

•        У 1951 році, коли відбувся перший прем’єрний конкурс «Міс Світу», переможниця, шведка Кікі Хоканссон, отримала свій титул у бікіні. Країни з релігійними та православними конвенціями мали можливість відкликати своїх представників, через що бікіні було заборонено на конкурсах краси у всьому світі. Хоканссон стала першою, останньою та єдиною «Міс Світу», яку коронували у бікіні.

•        Вартість найдорожчого у світі бікіні складає 30 мільйонів доларів! Його створила Сьюзен Розен для компанії Steinmetz Diamonds. Бікіні було повністю виготовлене з діамантів і було представлено в центрі у Sports Illustrated Swimsuit 2006 року. У бікіні було понад 150 карат бездоганних діамантів, включаючи 51-каратний камінь у вигляді груші, 30-каратне смарагдове огранування.

•        Першою жінкою, яка одягла бікіні, була француженка Мішелін Бернардіні, яка хизувалася у ньому на прес-конференції, що відбулася 5 липня 1946 року Луїсом Реаром у громадському басейні.

•        Шарміла Тагор одягла бікіні у фільмі «Вечір у Парижі» (1967). Вона стала першою індійською актрисою, яка одягла бікіні для обкладинки Filmfare.

•        На початку 90-х Міжнародна федерація волейболу оголосила бікіні обов’язковою формою для жінок, які грали в пляжний волейбол.

•        Прихильники етичного поводження з тваринами запустили акцію, під час якої жінки-вегетаріанки одягали спортивні бікіні, зроблені з листя салату. Так вони хотіли привернути до себе увагу, щоб надалі схиляти інших людей на бік вегетаріанства.

•        У 1957 році під час проведення Каннського кінофестивалю Бріджит Бардо фотографувалася у бікіні на кожному пляжі південної Франції.

 

ЯК ВІДЗНАЧАТИ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БІКІНІ?

  • Придбайте нове бікіні. Побалуйте себе – багато бікіні не буває. Купіть таку модель, якої у вас ще немає. Літо тільки починається, а з ним починається і ваш шопінг.
  • Влаштуйте вечірку в бікіні біля басейну чи біля іншої водойми. 5 липня – це чудова можливість влаштувати пікнік на природі, на березі озера чи річки, тут без нового бікіні не обійтися.
  • Вважаєте, що бікіні – це не ваше? Не хвилюйтеся, одягайте цілісний купальник та мерщій на піщаний берег.

 

Всесвітній День бікіні – це ще один привід гарно відпочити. Зрозуміло, що причин для розваги та відпочинку на пляжі не потрібно, проте завжди приємно мати виправдання. Якщо 5 липня хтось запитає вас, чому ви не на роботі, відповідь проста: тому, що сьогодні Всесвітній день бікіні!

 

 

 

Фото - https://daytoday.com.ua/podiya/vsesvitniy-den-bikini/

За джерелом:

https://daytoday.com.ua/podiya/vsesvitniy-den-bikini/

 

 

Переглядів: 287 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 14:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024