Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Липень » 6 » У Спілці Львівської ОО НСЖУ сьогодні поповнення: У її члени прийняли Ірину Апостолюк
21:53
У Спілці Львівської ОО НСЖУ сьогодні поповнення: У її члени прийняли Ірину Апостолюк

 

КРАЩЕ ПІЗНО, НІЖ НІКОЛИ

 

 

 

 

 

 

 

У Львівській обласній організації Національної спілки журналістів України сьогодні поповнення:

Ірину Апостолюк, голову Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, прийняли в лави цієї організації.

 

 

 

Вже якось так повелося , що у члени Національної спілки журналістів України вступають мало не з отриманням диплому про закінчення факультету журналістики. Так є сьогодні. Але у 1976 р., коли Ірина Апостолюк (дівоче – Дзіклевич) завершила навчання, такого правила не було.

 

Минули роки. Мінялися різні редакції. Від багатотиражки в Українському поліграфічному інституті ім. І.Федорова до Хабаровського крайового телебачення, а час вступу у Спілку все не наставав.

 

На це були різні причини. Об'єктивні і суб'єктивні. Прийшовши у 1990 р. в Червоний Хрест Личаківського району м. Львова ТЧХУ, Ірина Федорівна не полишила свою професію.

 

Спочатку була газета «Милосердя і час». Не отримавши на неї фінансування, було створено редакцію радіо під такою самою назвою, яке пропрацювало 5 років на середніх хвилях 1476 кГц у щоденному режимі вранці і ввечері.

 

У наш час журналістів не дуже шанують. І не дуже дбають про те, щоб вони давали якісний продукт у  ЗМІ. Всі засліплені надлишком інформації, який нині знецінює справжню фахову роботу журналістів.

 

Незважаючи на це, Ірина Федорівна створила  разом з партнерами з Білої Церкви сайт Личаківської РО ТЧХУ у 2011 р., який працює донині.

 

Паралельно з цим, у 2017 р. взяла на себе безкоштовне обслуговування сайту Львівської ОО ТЧХУ, який також працює у щоденному інформаційному режимі.

 

Тож сьогоднішній вступ у Львівську ОО НСЖУ був логічним і глибоко обдуманим кроком. Тим часом  життєвий лічильник нарахував аж 70 літ з дня народження, однак Ірина Федорівна сповнена надій та енергії.

 

Вона прийшла у Спілку до однодумців, вважаючи, що кожен український журналіст з дипломом ЛНУ ім. І.Я.Франка – це  носій світла і добра. Об'єднавши сили, можливо, вдасться створити газету під умовною назвою «Милосердя і час», яка буде мати не лише паперове втілення, але й готуватиметься в онлайн варіанті.

 

Будучи ветераном Червоного Хреста,  Ірина Федорівна принесла сьогодні  у Спілку захисні маски від коронавірусу і дезінфікуючі засоби від цієї недуги.

 

Сьогодні в бібліотеці обласної організації НСЖУ зайняв гідне місце журнал «Вісник Товариства Червоного Хреста України», інша друкована продукція ТЧХУ.

 

«І це тільки початок, - ділиться з нами своїми планами Ірина Федорівна, - сподіваюся, що разом з керівництвом Спілки укладемо з факультетом журналістики ЛНУ ім. І.Я.Франка Угоду про створення друкованого органу Червоного Хреста, в якому студенти набуватимуть практичних навичок у написанні репортажів, нарисів, інтерв'ю тощо».

 

Існує крилатий вислів: Вчитися ніколи не пізно!

А ми додамо: Творчим людям, котрі володіють пером, ніколи не пізно вступати у Національну Спілку Журналістів України!

Разом – ми велика сила!

 

Фото – Василя Гурмака

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

   

Переглядів: 320 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 06:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024